Videre og diverse

Jeg måtte faktisk tenke litt over hvilken utrolig kapasitet Solan har.I løpet av sine første 17 måneder har han vært klassevinner i lp 8 ganger og en gang  2èr i klassen, da hadde han likevel opprykks poeng selv med en null (lp2). Og er allerede i elite lydighet 😀 Så er det kanskje noen som lurer på hvor mange ganger han har startet i lp konkurranser…..Det er altså 9 ganger 😛 Vi har gått en nbf spor konkurranse.Da manglet vi 3.5 poeng på opprykket. Vi hadde nok i lydighet og spesial delen, men manglet altså sure 3,5 poeng. Det skal sies at Solan var syk under spor konkurransen.Noe vi ikke viste da. Vi trodde jo han hadde fått grus i øyet.Men dessverre viste det seg å være en stygg rot absess 😥 Så i mine tanker er det på tide å utvide reportearet til lille sputten 😆 Jeg har hatt veldig lyst å prøve han i jakt.Minuset er at nærmeste jakt retriever miljø er 2 timers kjøring fra oss,en vei:( Sannsynligvs blir vi nok å prøve oss  i BK,men jeg satser nok ikke på noen «stor» karriere innenfor jakt:) Derimot blir jeg nok å satse mye mer på bruks. Solan gjorde jo en meget god karakter test og mental test,så alt ligger til rette for å kunne gå videre innenfor spor og rundering.Nå holder vi på å jobbe inn «kryp». Jeg mener det er en øvelse man skal vente med,til hunden er over 1.5 år.Det er en fysisk krevende øvelse. Men nå er vi på god vei  krypen:):)

 Cornelia damen har dessverre funnet ut at konkurranser ikke er noe for henne 😥 Men vi får se. Jeg har i dialog med Vegar Nordby (oppdretteren), tenkt ut en plan 😛 Heldigvis tenkte vi i samme baner og har nok likt syn på hunde trening. Så ideen hans er lett å følge:) Han bekreftet mine egne tanker rundt problemet, så kanskje en dag……:) Det som skjer når man har en hund,som henne og det blir dårlige resultat pga at hun går over i «hurtig tog stadiet», er at jeg da neste gang forventer slik adferd.Så ergo starter jeg allerede utenfor ring bandet med dårlige vibber 🙁 Cornelia er den eneste hund jeg noen gang har sett,som har klart å ta en perfekt avstands kommando inni en innkalling med dekk!!!!!Det som gjør det hele ekstra kjipt er at hun er så utrolig god på alt av moment utførelse. Cornelia har alt, presisjon,fart, muskel styrke,som ikke ligner noe. Hvis hun hadde vært «tregere» hadde jeg hatt mulighet til å stoppe henne.Men de,som har sett henne vet hva jeg prater om 😉 Det var en dommer,som sa det veldig bra en gang:»Jeg har aldri sett en hund,gjøre momentene, så perfekt,med så mange nuller»!!!

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *