Vanskelig avgjørelse

Av og til så man ta vanskelige avgjørelser. 🙁 Og når man i tilegg ikke kan vite om de er rett, blir det ekstra vanskelig.Men hvis man prøver å være seriøs,som oppdretter, mener jeg man har plikt å si i fra, hvis man ser at valper ikke passer til kjøperene. Akkurat den klemma havnet jeg i nå. I dette kullet er det nok flest «høy motors» hunder. Ergo få valper, som jeg vil anbefale,som førstegangs hund/familiehund. De få som jeg vil anbefale, vil jeg la gå til de som har ventet siden lenge før parringen.Dvs hvis en førstegangs kjøper, skal trene hunden til noe eller skal delta i et hunde miljø osv er jo saken annerledes. Jeg mener man må prøve å se for seg hundeholdet flere år fremover. Og vi som har aktive retrievere, vet at det er en relativt kort stund de er små og søte 😉 Og i forhold til Golden finnes det så mange seriøse oppdrettere,som oppdretter mer «rolige linjer». Slik at det finnes nok en hund for de fleste,som ønsker det.

Muligens vil mange mene at jeg er for streng og at det ikke er mitt ansvar. Men faktisk så mener jeg at vi har et ansvar med å prøve å gi valpene et best mulig hjem og at de små skal få et best mulig utgangspunkt. Hundeholdet skal da være trivelig både for 2bente og 4 bente.

One comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *