Trening og belønning

 

I dag har jeg prøvd å filme når jeg selv trente helt alene.Kvaliteten ble nå så som så 😉 Jeg holder på å generalisere i avstands kommandoen med Gurin. Stå momentet er enda nytt for henne i det. Men jeg synes hun er fantastisk dyktig 🙂 På filmen under ser dere også en av måtene,som jeg trener følge med eller fri ved fot, man kan jo kalle det hva man vil 😀 Det morsomme er at jeg ikke ser på Gurin når vi starter, så det var først på filmen jeg så, at hun ikke var helt fokusert på ene starten.Men jaggu ta, tar hun seg fort inn 😉 Egentlig har jeg på trappene å lage en egen trenings blogg, er bare litt usikker på hvordan jeg vil ha det… Teller også på knappene, om jeg skal sette den ala web kurs eller helt åpen. Men tilbake til filmen. Connie og jeg satt en dag og diskuterte belønning, dvs godbiter og leke. Det vi begge var enige om er at jeg bruker antagelig minst av alle,slike ting 😮 Så begynte vi å spekulere litt, siden mine hunder absolutt vil være i lag med meg og absolutt har lyst å jobbe. Antagelig ligger det mye i at jeg bruker mye meg selv under trening. Jeg er bevist på stemme bruken og forteller hundene ofte om det er bra eller ikke. Eller dvs det er ikke ofte jeg forteller at det ikke er bra 🙂 Så jeg har fundert litt over dette med belønning kontra samspill. Er det mulig at vi vektlegger for mye godbiter/leker og legger for liten verdi i å gi av oss selv????? Jeg bare lurer, kanskje andre har en helt annen oppfatning enn meg. Som jeg sa tidligere kan jeg også gi hundene et feil signal. På filmen hører dere jeg forteller Gurin at det blir feil. Nå skal det sies at jeg har vel ganske mye latter i stemmen…. 🙂 Når hun tullet så var det i begynnelsen av trenings økten. Jeg er klar over at flere vil påstå at jeg her korrigerer evn straffer hunden. Tja Gurin er nå 13 måneder og faktisk på dag 11 i sin andre løpetid. Jeg vet ikke jeg, hun ser ikke mye kuet ut 🙂

One comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *