Trening mot elite

Nå når jeg trener med fokuset på elite,er det viktigere enn noen gang å sjekke ut at Solan virkelig kan kommandoene. Slik at det ikke kun er situasjons betinget adferd,som foregår. Mange bruker å feks dytte litt i hunden evn «dra» i bandet for å teste ut stå kommandoen.Jeg har vel ikke helt sansen for akkurat de metodene……..Ikke for å kritisere noen. Har man en annen type hund,enn meg,kan det jo være greie metoder. Jeg har en liten mstanke om at «lille sputten» hadde spilt død ved slke metoder 😀 Men jeg er så heldig å ha en hund,som ikke bryter mine kommandoer før han får en ny eller «værsogod». Så slik sett,slipper jeg å «teste» ut på den måten. Det ser dere på filmen under innlæring av retning,han kommer ikke tilbake før jeg roper 🙂 Så jeg har laget mine egne små «tester». Om de fungerer er ikke godt å si.Men artig har vi det nå. På filmene er jeg kun ute etter enkelt ting,så på feks «maneqenen» er det momentene:Stå-sitt og dekk jeg vil ha.Jeg kommanderer ikke fot.Men bruker kom, eller jeg håper nå at jeg gjør det 😆 Jeg er enkelt og greit ute etter at Solan kan grunn kommandoene så godt at jeg etterhvert kan finpusse og terpe fart og presisjon  til eliten. Legg merke til at jeg bruker veldig lite godbiter og annet. (utenom retnings dirigeringen,som er relativt ny) Stort sett bare «dyktig gutt». Dette er også pga at jeg «tester» ut forståelsen av kommandene her. Jeg vil ha frem det jeg møter på konkurranse banen 😉

 

4 comments

 • Har virkelig sansen for din måte å trene på 🙂 Og når jeg får min nye lille, må du bare gjøre plass til en til i treningsgjengen din 😉

 • Himmel og hav!!!! Alt ser og høres så logisk/enkelt ut når du trene! Og som Hanne sier, måten du trene på, e jo fantastisk! Æ lære jo masse bare av å lese og se film her inne. Må bare bli frisk, og komme mæ på trening!!! Og Hanne, du e velkommen!! 🙂
  Æ står jo litt fast, sia æ ikkje kan innlæringsmetodan til klasse III og elite-øvelsan. 🙄

  DU kunne jo holdt kurs for oss!!! 😀

  Klem

  • Eva-Liz

   Det enkle er ofte det beste 😀 Kanskje vi skulle hatt ei impulsiv lørdags trenings samling 🙂
   Spurt om flere utenfra ville komme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *