Tidlig krøkes……..

Jeg har allerede hatt noen små «sekunds treninger» med Solan. Jeg vektlegger blikk kontakt mye, derfor starter jeg også tidlig med innlæringen 😉  En god apport innlæring må også til 🙂  Jeg plukker sund hele apport øvelsen og tar små deler først. Jeg vil ha en stødig og sikker apport uten tygging. Derfor synes jeg det er greit å bruke god tid på denne. Måten jeg starter på er å belønne interesse for apporten. Dvs ingen trigging av jakt instinktet 😉  Solan er kjapp å lære, så jeg velger å bremse han og være veldig strukturert på helt små mini økter. Dvs jeg tar bare et par repitisjoner, for å få opp nysgjerrigheten. Dermed unngår jeg også å trette ut hunden og samtidig viser jeg at jeg er den som tar initiativet 😎 En valps konsentrasjon holder muligens i brøkdelen av et sekund. Så her er det kun frivillig adferd, som får fokus og absolutt ingen krav/tvang. Men siden Solan bare er 8 uker, så synes jeg det er greit å flytte handa med aporten i, slik at det blir litt enklere for «lille putten» 🙂  Jeg har altid hatt som motto at mine hunder skal være glade og ha lyst å jobbe.  Dette er viktig for meg, dermed tar jeg det heller med ro og tenker som så, at engang kommer vi dit vi vil åkkesom. 😀   For en tid siden leste jeg faktisk en artikkel av en lp dommer. Der han kom med et utsagn, som jeg syntes var veldig bra å høre: «De lykkelige/rotete hundene du møter i klasse 1 er oftest de du møter senere, som virkelige gode hunder i topp sjiktet!»

En av våre små økter:)

Og en annen liten økt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *