Solans svakhet og styrke

Når det gjelder trening bør man kjenne sin egen hunds styrker og svakheter. Når det gjelder Solan er han største svakhet også hans styrke. Vår største utfordring innen lydighet er at han ikke liker å forlate meg. Ergo vet jeg at slik som frem sending til kjegle og ruta tvilsomt blir vår 10èr øvelser. Solan er heller ikke sosial. Dette er noe, som mange protesterer på. Jo,han forguder dem han kjenner og de vi har gitt han signal på er ok. Men ellers er han ikke interessert i andre mennesker. Se bare på denne linken til film: Film. Se hva Solan gjør første gangen Yvonne kommer bort og skal være dommer. Så legg merke til andre gangen. Derfor er for eksempel avstandskommandoen en utfordring, siden det da ofte står fremmede bak han. Dette har jeg sett på alle konkurranser, er noe som hemmer han. Men disse trekkene i hans personlighet er en mega fordel når det gjelder fokus og konsentrasjon. Så det jeg må gjøre er å få flest mulig til å være nært han når jeg trener i lag med flere. Når det gjelder fart fra meg, har jeg funnet en metode, som ser ut til å fungere. Jeg setter en skål et bra stykke forbi kjegla og en forbi ruta. Når han har bra fart jubler jeg, så får han komme til meg og «danse». Galskap sier noen, han må jo få belønningen i ruta! Men nå er det slik at Solans største belønning er å få min godkjennelse på at han har gjort rett. Hvordan i alle dager skal jeg da klare å gi han den sterkeste belønningen i ruta? 🙄 Det finnes x antall metoder for å trene hund. Men når det gjelder for eksempel Solan, må jeg hele tiden bruke fantasien for å tenke ut noe.   I går fikk jeg Oddvar til og fotfølge oss og kommandere fvf. Det var gøy. Men kanskje ikke helt rett person, siden Oddvar er Solans store favoritt. Jeg ba også om «forstyrrelser» i felles sitt og dekk. Det gjorde «publikum» til gangs. Alt fra at noen gikk tett opptil hunden, til at nøkkel knipper ble kastet fremfor dem. Mega bra jobbet av hjelperne.

Legg merke til bena til Solan på denne lille filmsnutten. Han venter ikke på ball,kong,godbit osv.Han vet at han har vært flink og vil ha min annerkjennelse:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *