Solans fokus

Jeg får ofte spørsmål om jakt golden har en bra av knapp. Spørsmålet er lett og svare på: En god retriever skal ha en god av knapp 🙂 Flere ganger har jeg fundert på om jeg klarer å formidle dette slik at det blir forstått rett. Altså en retriever skal ha stor arbeids kapasitet.Men samtidig skal de ikke være stresset på noe vis.  Fokus/konsentrasjon skal være tilstede uten lyd! Når de ikke jobber, skal de ha av knappen inne.

I dag fikk jeg Hanne til å filme på trening. Jeg ba henne faktisk filme slikt,som vi sjelden filmer.Bare for å kunne vise hva jeg mener. Som dere ser er Solan ikke blitt noe mindre «lykkelig» etter at han paserte 3 år 🙂 Men legg merke til at selv om han er som en propell,så utfører han, selv med et minimum av signaler fra meg og med ballen i munnen. ….. 🙂 Dette fascinerer meg med rasen 🙂 Solan,kan jo virke som han er totalt i hundre og tyve,for utenforstående.Men tro meg, han er  skjerpet til enhver tid 🙂

PS: Kan jo legge inn en liten utfordring her, siden Solan har sin kjære ball i munnen allerede. Klarer noen å se hva,som er belønningen hans på filmen?? 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *