Sjokolade kullet nå

Affe

Affe

Valpene etter Cornelia og Svarten runder 6 måneder den 10 november. Oi,hvor fort tiden går. Noen har vært flinke hele veien og sendt oss oppdateringer underveis,mens andre hører vi sjeldnere i fra. Så jeg ga like godt de nye eierene et lite hint om at vi ønsket en halvårs rapport 😆 Litt utspekulert må jeg jo ha lov til å være…..:):) I går kveld hadde jeg en lang samtale med Veronica som bor i lag med Ailo (Stratos). Jeg blir alltid i godt humør av og prate med Veronica,hun er så utrolig positiv. Og jeg må si at jeg ble både stolt og glad over samtalen.Veronica og Ailo er begynt på den lange veien for godkjenning,som redningshund!!!Om ca 3 måneder skal Ailo gjennom første gangs testene.Deriblant mental testen til NRH.Jeg måtte si til Veronica at hun ikke må bli skuffet om mhèn går galt første gangen.Den kan nok være litt «spooky» for en 9 måneders hanne. Men mitt inntrykk av Veronica,så klarer de det.Hun og Ailo er et team. Og tro meg,hun må virkelig legge «sjela» i dette.Hun har ca 2 timers kjøring til nærmeste nrh lag.Så dette står det respekt av. Team Ailo/Veronica hadde vært på en eller annen samling (min korttids hukommelse er ikke bra).På den samlingen hadde det vært ei,som var på første eller annen plass i  NM /VM   blodspor med sin spaniel.Hun hadde konkludert med at Ailo hadde bedre nese enn sin egen hund:):) Ellers beskriver hun Ailo,som en utrolig lett lært hund,eller som hun selv sier:»Når de andre snakker om problemer med hund,aner jeg ikke hva de snakker om»:):): )

Jeg fikk melding fra Reidar,som er Leos  matfar. Der går også alt bra.Det vi var veldig spente på, var om Leo ble å fungere til «sitt andre formål» der.  Sivert (en av guttene i familien) har et handicap. Det skriver Reidar,går kjempe bra,  Leo og Sivert er virkelig kompiser. Det overrasker oss ikke, fordi Sivert virket på oss,som en veldig koselig og rolig gutt. Eneste minuset med Leo er vist at han er en «matsnok»:):):) Når han er alene stjeler han fra kjøkken benken. Jeg vet at et gammelt råd er og evn legge noen lette pannelokk,på kanten av benken.Oppå lokket legger man noen skjeer el lignende. Lokkene må selvfølgelig være lette slik at de ikke skader hunden. Prinsippet er at når hunden da legger labbene opp,så ramler lokkene ned og lager skrammel. Jeg vet ikke om det fungerer,siden vi ikke har hatt hunder,som «stjeler» selv.

Lizzie (Gyldne Perle), er allerede blitt en flott tur kamerat sier Mary.Hun bryr seg ikke om dårlig vær:) Neste helg,skal hun på valpe show.Etter det skulle jeg få en utfyllende rapport fra de:):)

Sheila (Troika) går det  toppers med.Hun er ferdig med valpe kurset og i gang med treninga til bruks hund.Kristin, har lovet og sende meg mer info og bilder på mail:):)

Luna (Premium dark), venter jeg på en liten video snutt av:) Her kan jeg sitere Andrine: «Her går det strålende.Hun imponerer med sjarm og lynne. Og tempoet er det ingenting å si på………..»:)

Teddie (Firkløver) Siterer Ingvild: «Teddy har det kjempe bra! Han er en fantastisk hund! ♥ 😀 Han får gode komentarer fra alle, og er bygda’s sjarmør! 😀 Han er lettlært og litt «hvalp» enda,men er generelt en genial hund!!

Rose (Chardonnay Rose) er som sine søsken,en lykkelig og aktiv hund. Hun har gått valpe kurs og går en dag i uka på kurs hos Sportshunden i Trondhjem. May-Britt beskriver henne,som lettlært og enkel. Rose bor på en gård med hester og Jack Russelen, Hamanda. Hamanda og Rose er blitt gode venner. I forrige nummer av Hundesport var det et intervju med May-Britt. Hun og Hamanda er utdannet ved den svenske Vårhundskolan.Meningen er at May-Britt skal lede den norske skolen og at Rose skal bli omsorgshund. En omsorgs hund må kunne mye og må ikke forveksles med en «besøkshund». Solveig og jeg var faktisk i utgangspunktet skeptiske til at Rose ville egne seg,som omsorgshund.Hun hadde rett og slett for stor motor og selvtillit. May-Britt er klar over dette og har en flott innstilling til det. Som hun sier:Da blir hun bare May-Britt sin.::)Men seriøst tror vi vel alle,at hun kan bli en god omsorgs hund,men hun må nok ha andre sysler i tilegg…………Rose skulle til veterinæren i går for sjekk og vaksine.Hun har hatt litt «små gørr» i øynene. Jeg tilbydde May-Britt og kjøpe Rose tilbake. For hvis hun mot all formodning,bærer på et eller annet gørr,vil hun ikke kunne brukes til omsorgshund. Men May-Britt avslo tilbudet mitt,veldig kontant. Nå har jeg ikke hørt mer,så jeg vet ikke hvordan det gikk hos veterinæren. 30/10-11″En liten oppdatering»:Alt vel med Rose:)Veterinæren kunne ikke finne noe galt.Heldigvis:):)

Affe (Golden Non Stop) vet jeg er i gang med treningen for å bli en god jakt hund. Åsa skriver  bloggen om han veldig positvt.Heldigvis gikk det bra med ben bruddet hans og alt er i orden nå.

Lexie (Smil) har vi vært så heldig og få møte noen ganger. Hun har bare en så flott kontakt med Sara.De vet jeg går kurs nå. Målet til Sara er å få en god lydighets hund og mitt inntrykk er at de er godt i gang:)

Tim (Bounty) er det lenge siden jeg har hørt noe i fra.Men alt har vært bra hitill.

Ellers sier alle valpe kjøperene at valpene er miljø sterke og lettlærte:)De er trygge valper,som virker harmoniske i adferden. Hele gjenget har også fått en flott pigmentering i pelsen.Selv Lexie,som var relativt krem farget,når hun dro fra oss, er helt gylden nå:):) Jeg fikk bilde av Ailo og Storm (Storm er en katt av rasen; Mail Coone og Ailos beste venn:) på mobilen og Ailo er helt mørk gylden nå. Jeg gleder meg bare til flere sender bilder……:):)

3 comments

 • Ann-Karin

  Hei Eva Liz!
  Jeg vill ikke anbefale «skramlefeller» til en matstjeler, hvis den skal gå en eller anna mentaltest som voksen. Det kan slå (veldig) negativt ut på testen. Bare en tanke.
  Jeg har selv brukt felle til en benkestjeler en gang, og da brukte jeg matfelle som var bundet fast i en lett plastskål med vann i. Det fungerte toppers, trengte bare å bruke det en gang.

  Ann-karin 😀

  • Eva-Liz

   Som sagt jeg har aldri brukt metoden.Jeg likte også din bedre med vann 🙂 Blir vel en retriever, som står gapende under etter mere:):)

   • Ann-Karin

    Mat og vann, rett på plass 😆 . Og når jeg kjenner Lexie så ville jeg gått for matfrie benker, når man ikke kan passe på 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *