Shit prat….

Jeg er av den mening at hvilke type hund man liker, får bli opp til den enkelte. Om du liker hunder med stående ører eller ikke er din subjektive mening. Heldigvis er det mange ulike typer hunder, så du finner nok en du liker. For meg som eier av Golden Retriever av jakt typen, er det også helt allright om du ikke liker mine hunder. Jeg har absolutt ikke noe problem om du synes de er for lette og for utypiske i forhold til den Golden Retrieveren du ser i utstillings ringen. Eller at du rett og slett mener at de krever for mye aktivitet for din livstil. Jeg hører med til den gruppen, som har helt klare meninger om at denne typen hund ikke passer til alle. Dette er også noe jeg understreker når jeg får valpe henvendelser. En retriever av slike linjer er skapt til å jobbe på et eller annet sett. Hvis de ikke får oppgaver kan det rett og slett hende at de ender opp med sin egen helt «private bedrift».

Men det jeg har problem med er oppdiktete rykter og direkte løgner i hunde miljøet. Jeg vil gjerne høre den saklige bakgrunnen og argumentasjonen for diverse uttalelser, som jeg vet er i omløp. Slik som for eksempel: «Jakt Golden er en blandingshund osv». Når jeg først hørte om disse uttalelsene, tenkte jeg at det var bare å riste på hodet. Men jeg er kommet frem til at det faktisk er sterke beskyldninger, så jeg velger å gjøre ryktesprederene oppmerksomme på at «tullpratet» er nådd oss i dette miljøet også

Jeg har ingen anelse om hva, som plager folk, som har behov for å finne på slikt. Men noe må det være.

Samtidig finner jeg det hele litt ironisk, siden vi, som har denne typen egentlig har minst fokus på utseendet. Bortsett fra 2 ting. Hunden skal ha fysikk for å jobbe og de skal ha en funksjonell pels for, for eksempel jakt. En Golden Retriever av jakt linjer kan dukke opp i diverse vekt klasser og farge varianter. Jeg har sett hanner på ca. 40 kilo, som overhodet ikke var tykke. Jeg selv har en hanne på 25 kilo. 15 kilo er mye i variasjon på en hund. Men det handler ikke om utseendet. Men om hva som er i hodet på hunden.

Jeg trodde virkelig at om du var glad i en rase, så ville du gjøre det som krevdes for å holde rasen frisk både fysisk og psykisk. Ikke bruke tid på å rakke ned på de mange, som faktisk jobber for å bevare retrieveren, som den bruks hunden den var ment å være.  Noe jeg vet at også mange med interesse for utstilling gjør. Hvorfor ikke bare være enige om at vi har ulike formål med hundeholdet og respektere hverandre for det. For meg er det da ikke noe problem at andre foretrekker den mer «show» lignende varianten av retrieveren. Så lenge mentalitet og helse er det viktigste i oppdrettet bak. Personlig klarer jeg ikke å  motivere noen form for utstillings interesse. Jeg klarer heller ikke helt å forstå at det ikke er dommerens personlige syn,som ligger bak. Hvordan ellers kan en hund få en elendig bedømming en dag og neste dag være den vakreste av alleDon't Know

Nå skal jeg ta de 3 hundene for meg, som er her hjemme. Alle 3 har stamtavle, de er bruks meriterte, har minst good på utstilling, er mentaltestete, er fri rønget på albuer og hofter, har tatt diverse DNA tester, som de fleste hunder bakover i deres linjer. Dette kunne de ikke gjort om de var blandings hunder.  Og sist men ikke minst alle 3 er ulike av utseendet!!!!  Vår Cornelia er en av de som skiller seg ut av utseendet. Hun ligner ikke på noen av sine kullsøsken. Hennes søken ligner på våre andre hunder. Betyr det da at hun er mindre «bruks hund» av den grunn?  Nei,slettes ikke.Hun har absolutt samme motor og mentalitet,som de andre 2. Men hun har et helt annet  ytre.  Så etter enkeltes mening er hun da mere renraset enn våre andre hunder, samtidig,som kull søsknene vil være blandings hunder:):):):):):;;):)Hmmm, dette blir rett og slett for innviklet for meg:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *