På tur

Mica og rype

Mica og rype

På lørdag skulle Oddvar komme og besøke Ike. Vi avtalte at vi skulle møtes for ei treningsøkt først med voksen hundene. Gosj, hvor godt det føltes. 🙂 Gurin er akkurat, som om hun ikke har hatt flere måneders pause. Helt konsentrert og like kvikk, som før. Bortsett fra at farta selvfølgelig er litt lavere. På søndag avtalte vi å dra til klubben med hele gjenget. God sosialisering og miljøtrening for småtassene. Hvordan det gikk? Jeg tror vi kan si det slik at alle tilstedeværende kan underskrive på at de oppførte seg, som om de var på hjemmebane. Det som virkelig var kult var å stjele Lenas draleke og å få springe i den lange agility tunellen. 😛 Masse folk de kunne få oppmerksomhet hos og ikke minst ha drakamp med…….Tine fikk luftehull i buksa si………De fikk også hilse på Ivan til Anita. Han er 12 uker og av rasen Podenco ibicenco.  Jeg fikk også testet ut innkalling med forstyrrelser. Hilde skulle kjøre, så jeg kalte de inn for å ha litt kontroll, når hun skulle rygge. Det jeg ikke var oppmerksom på var at Gøril holdt ene valpen akkurat da. Så jeg fløytet 2 korte. Hørte bare Gøril lo fra siden av meg, da valpen hadde «spølt» seg av gårde fra henne. 😉

Men en ting dere valpekjøpere må være oppmerksomme på. Selv om valpene er selvsikre og trygge i nye situasjoner. Så er det en stor forskjell når de er alene, enn her med søsken og mor.  Da vil de nok vise litt mer skepsis. Men når de har et godt grunnlag har de gode assosiasjoner til nye settinger. Det vil hjelpe dem videre. Når valpen flytter hjemmefra forlater de alle de har tillit til. Den relasjonen må de få tid til å bygge opp i sitt nye hjem. Det er den absolutte viktigste oppgaven dere har. Valpen skal danne relasjon til dere og ikke til naboen! Vær kun hjemme de første dagene. La valpene bli trygg og la den få utforske hjemmet og uteområdet der den skal bo. Det er evig nok inntrykk for en liten krabat.

Pssst.Fikk melding fra Catarina at hun har ordnet en kul gave til alle valpekjøperene. 🙂 Håper den kommer frem hit før de flytter.Hvis ikke sender jeg de i lag med stamtavlene. 🙂

3 comments

 • Her er det planlagt late bli kjent dager hjemme (samt innlæring av klikker :p ) i allefall nesten en uke, før vi starter opp med mer miljøtrening. De er jo babyer, så det er klar de trenger tid til å «omklimatisere» seg. Ellers må man bare se an hver enkelt valp. Det kan være tøfft å flytte, når man er 2 mnd gammel og har hatt mamma, 8 søsken, «tante» og «onkel» i nærheten hele livet.

  • Eva-Liz

   Fornuftige tanker.Beklageligvis er er trenden nesten å stresse valpen for å rekke over alt valpekjøpere føler at de må gjøre. En valp trener ro og trygge rammer, akkurat som en baby:)

   • Ja jeg merker desverre mange har en tendens med å ta valpen med bort på besøk (så kalt miljøtrening…) samme dag de får valpen hjem… Valpen trenger masse tid og ikke minst ro før den kan slå seg til ro i det nye hjemmet sitt. Å vise fram den vakre skapningen kan man gjøre når som helst – bare ikke de første dagene. Milo kommer nok til å få treffe flere fra NRH laget helga etter vi kommer hjem med ham – men det blir heeeelt stille og rolig, og her hjemme. Jeg vet at de som da kommer for å hilse, gjør det på en veldig grei måte, slik at det ikke blir noe uro eller usikkerhet forbundet til dette.
    Altså – Miljøtrening er kjempeviktig, og noe jeg også kommer til å gjøre MASSE av – men det trenger ikke på død og liv skje med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *