Oppdatering

281 (Small)Mye har skjedd, siden jeg skrev noe her sist. Det nyeste er at Solan i helga tok enda en super 1 premie i elite. Gurin endte med 2 nuller. Men ellers var hun, som vanlig toppers. Apropos nuller og Gurin. Vi har fått en problemstilling, som hvis jeg hadde vært enda staere enn jeg er, kunne vært unngått. Jeg har jo tidligere skrevet om og ofte sagt høyt hva jeg mener om å trene felles moment på klubb arenaer. Nå velger Gurin å legge seg i 50 % av felles sittene på konkurranser. Men aldri ellers. Så jeg sitter her med et mega problem. Tidligere var hun bunn solid i sitten.

Jeg har en mistanke om hva, som er årsaken. De få gangene jeg har trent i klubbsammenheng, har det vært en del uro og en del førere korrigerer hundene sine høy røstet. Når en hunde fører velger «å bruke stemmen» til sin hund i et felles moment med flere hunder. Kan det skje at de andre hundene ender opp usikre.   Så mitt råd er som før: Sjekk hvordan de andre førerne har planlagt å legge opp sin felles moment trening,før dere lar hunden deres delta.252 (Small)

295 (Small) Fra Harley gjenget får jeg mye positiv tilbakemelding. Senest i går fra Zanto og Mica. Mica er ferdig med valpekurset og grunnkurs lydighet, er det neste på planen. Zanto er familiens midtpunkt. Han er rolig i forhold til andre dyr.Men fugler vil han gjerne jage….. 🙂  Alle forteller om trygge valper,som tar livet på strak labb 😉   Eir,Ike og Ice treffer jeg jevnlig og det er utrolig moro. De er like.Men ulike. Ice og Eir er «sprett baller», i mens Ike er mere «arrogant/kald i hodet». Jeg vet at Oddvar har begynt å trene spor med Ike og han er mildt sagt i skyene over spor forståelsen til Ike. Ike og Ice skal forresten være med til Luleå,når klubb gjenget drar dit i juli. Da får vi møte Catarina og Enzo. 🙂 Enzo skal delta i bruks og muligens lydighet. I forhold til størrelse, så jeg at Ike og Ice er like store,som Mille nå. Mille er en Australsk kelpie tispe.

Ike

Ike

188 (Small)


Når det gjelder valpe kullet mellom Solan og Rose, viste det seg at Rose gikk tom. 🙁  Veldig synd for alle,som ventet på valp. For meg er  det skikkelig trist, fordi jeg nå sitter med en sterk mistanke om at Solan muligens er steril. Når man har 3 ulike kull planer og alle går tomme, da er det noe. Vi har vært hos veterinær for å teste han med henhold til sperm kvaliteten.Men akkurat i den settingen var det ingen fordel at Solan er så kontrollert. Helt klin umulig å teste han. Men jeg har tenkt å prøve en gang til. Føles så ille at en så fantastisk brukshund ikke kan gi valper 😐   Jeg skulle så gjerne på sikt ha en etter han selv også.231 (Small)