Noen som har vært borti noe lignende

Oppdatering. I går var Cornelia på ny kontroll. Det som var positivt er at det ser ut, som om, kroppen hennes har fått «bukt» med  «infeksjonen». Milten var vesentlig mindre nå:) Det triste er at  «skadene»  i  ryggen er omfattende og varige. Jeg er så heldig å kjenne veterinærene og har en god dialog. Så jeg spurte rett ut,hva de ville gjort, om det var deres hund. Heldigvis er de enige med oss:)Så lenge Cornelia har en fin hverdag med smertestillende, så ser vi det ann. Dvs hun kan ikke lenger ha et slikt aktivt liv,som hun liker best.Men hvis jeg er flink til å gi henne «hode oppgaver»,så kan det fungere. Noen blod prøver er sendt inn og de venter vi svar på. Men alle,som ble tatt i går, var nå bra. Fremdeles vet vi ikke,hva som ligger bak alt dette. Veterinæren sa i går at plagene hun har nå, kan komme av ryggskadene.Men han kunne absolutt ikke si bastant, at det var det.Uansett blir jo spørsmålet da;Hva forårsaket de???? Men vi er nå bare glade for at hun nå er bedre enn hun var.


 

I dag har Cornelia vært på ny stor sjekk. Jeg kan ikke si at mage følelsen er blitt noe bedre etter den kontrollen:(  Det som er så mystisk er også vekt variasjonene på Cornelia.Først var hun skikkelig mager,så este hun ut og nå har hun gått ned 5.9 kilo på ca 6 uker. Målt på samme vekt hos dyre klinikken. 5,9 kilo på en hund er ekstremt mye,vanligvis regner man ca 250 gram i uka, hvis en hund skal ned i vekt. På tur kan hun nesten ikke være med lengre, det skal veldig liten aktivitet til,før hun halter og viser tydelige tegn på smerter. Det er ca 6 uker siden siste kontroll.På den tiden har hun også utviklet vesentlige spondylose forandringer i T10-T11. Disse var ikke der får 6 uker siden!!!!! Hun har forstørret livmor, men det kan komme av nylig løpetid,hun har fortykket tarm, forstørret milt, maten blir liggende svært lenge i mage sekken m.m. Jeg har skrevet inn utskriften fra dagens kontroll: Les her:»

US:alm ua,noe puss i begge øyne,moderat erytemi i conj begge. Lnn ua,moderat atrofi høyre bakbein,men generelt meget god muskel fylde. Palp buk moderat ømhet,palperer fast colon(?),usikker uterus.Rtg; vesentlige spondylose forandringer i T10-T11,venstre hofte, noe laxity og moderate osteofytt dannelser,vesentlig forstørret milt. Frodige jejuni, ellers ua.Bp hemat noe lav på WBC, ellers ua,kjemi:moderate forandringer.»

Så det jeg fortviler over, er også at vi ikke vet hva,det er som «spiser» henne opp.Fra å være en mega frisk hund er hun blitt svært redusert. Jeg har tenkt på det meste fra flått bitt til diverse. Men dette er som å lete etter nåla  i høystakken, både for oss og veterinæren. Det eneste vi gjør nå, er å lindre smerter og gi henne zoolac for å stabilisere tarm innholdet. Det er også en av de pussige tingene, Cornelia har ikke diare.Men burde vist egentlig hatt det, etter funnene. Har noen andre vært borti noe lignende,blir vi svært glad for å høre, om hva som lå bak.

4 comments

 • Eva-Liz, hva er spondylose forandringer i T10-T11, og hva betyr det? Dette høres ikke bra ut…… Har dere fått sjekket henne for allergi? Dyrlegen vi hadde i Tromsø, mente at Ken kunne komme til å forandre vekt drastisk, både opp og ned, på svært kort tid (noe han ikke gjorde) pga allergien hans. Tanken bare slo meg……..

  • T10 og T11 er midt i ryggen og bak. Hun har aldri hatt symptomer på allergi.Men, hun har jo alltid vært super frisk før:(:(Spondylose er slitasjeforandringer i ryggen (spondylos betyr ryggvirvel), både i skivene mellom virvlene, i selve virvlene og i leddbåndene mellom ryggvirvlene.Det som skjer når spondylosen utvikles er at det dannes forkalkninger mellom hvert ledd i ryggraden, så den blir stiv. Utviklingen av dette tar vanligvis et par års tid, hvor hunden har store smerter underveis – inntil prosessen er ferdig og forkalkningene har laget en avstiver mellom hver ryggvirvel. Da skal det ikke være smerter mer. Men hunden blir stiv i bevegelser og smidighet.

 • Tråkigt att läsa om Cornelia här idag.

  Har aldrig hört denna diagnos på någon hund.

  Hoppas verkligen att ni kommer fram till orsaken snabbt och kan sätta in rätt behandling.

  Mina tankar går till er!
  //Agneta

 • Så ledsamt att höra att Cornelia är sjuk. Vi tänker på er och hoppas att allt ordnar sig snart för henne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *