Neppe mer NKK under slike forhold-Oppdatert

Nå har jeg sovet og tenkt litt 🙂 Når det gjelder selve arrangementet, har jeg vel bare fått enda mer negative tanker 😥 Føler en eller annen form for skuffelse. De som konkurrerer legger ned masse tid i treningen og prøver så godt man og sette seg inn i reglene. Da blir det en nedtur å oppleve slikt, som vi har gjort i helgen. Jeg har en rask hund, så når vi da stod med en brøkdel av den egentlige innkallings lengden, dukket det opp et problem. Solan var hos første markør, før jeg hadde tenkt å kommandere. Så han utførte «stå» og «dekk» flott. Men jeg var altfor treg med kommandoene. Så fra stå til dekk, var det nesten ikke avstand. Ergo endte vi på en 6èr der. Ruta ødela jeg. Vi har trent ute og jeg er vant til at Solan har slik fart at han ofte glir litt frem i dekket. Ergo må jeg kommandere dekk, før fremlabbene når rutebandet. Det jeg ikke tenkte på i hallen, var at det var kunstgress. Så Solan klasket i dekk, midt på rute bandet 🙄 Når jeg prøver å evaluere selve utførelsen for oss selv. Ser jeg at jeg ikke skulle gått i går. Jeg slet med nakken, har sovet svært lite den siste uka. Var egentlig i tankene hos Cornelia. Var hos veterinæren igjen sent fredag kveld og går hadde vi avtale om å komme, når vi kom hjem. Da tok hun biopsi 3 ulike plasser og en del andre prøver. Hun har en mistanke om noe «ille», men vil være 100 % sikker før evn medisinering. Men det positive med utførelsen i ringen, er at Solan viser at «grunn treningen» sitter, som bare det. Han var den eneste med 10 på felles sitt. Fikk høyeste poeng på fellesdekket også. Endte på 8.5. Han har en tendens til å hvile på hoften når det er gått en stund. Det skal han faktisk få lov til. Jeg vil heller ha en hund, som er bunn solid på felles øvelsene, enn å pirke på noe sånt. Han har veldig fine apport hold, aldri tjafsing eller noe sånt. Det som var litt dumt i går, var at han avleverte apporten etter dirrgeringen til dommeren……Jeg kjenner Solan, så jeg aner grunnen til det. Jeg stod tett inntil ringbandet, så Solan måtte da springe rett i front på alle, som var der. (Dommeren stod ved siden av meg, mer på skrå)I tillegg var han allerede dempet av diverse «skarpe kommandoer» fra de andre. (Nå skal det sies, at de ikke hadde mye valg i det støy nivået). Jeg gjorde forferdelig mange tabber i går. Det er nesten, så jeg vil fortrenge hele greia. Det ene jeg presterte var å ta med meg Solan rundt før neseprøven. Det er lov  i elite, men det er noe jeg absolutt aldri har gjort ellers. Solan har normalt sett 10èr utførelse på denne. I går sprang han ut, tok seg en pinne, tuslet til enden av rekken, byttet i en ny, la seg og så litt på dem, før han da bestemte seg og kom tilbake 😮 😯


 

Vi hunde førere, er eksperter, på å finne unnskyldninger når ting ikke går bra 🙂 Men NKK bør absolutt skjerpe seg.Jeg leser stadig om rekrutering til lp miljøet.Men ærlig talt.I dag gikk jeg elite under et NKK arrangement. Vi hadde ikke så mye som en halv meter å varme opp hundene på. Ringen var så liten at eliten måtte deles i 2 omganger,slik at kjeglene ikke skulle stå i veien.Nå kan man alltids si jipppi,da blir det jo pause midt i eliten…..Men hvor skulle feks den ekstra belønningen foregå 😐 Hvis jeg skulle reist meg og feks lekt med Solan før jeg gikk i ringen,ville jeg forstyrret ekvipasjen som var  inne. Men når jeg har gruffet litt her, så må jeg samtidig berømme dommeren og ringsekretæren, for at de virkelig gjorde sitt beste. De var også veldig trivelig på banen 🙂 Jeg fikk mega problemer i dag med den hersens nakken, så av og til mister jeg rett og slett konsentrasjonen. Ofte hører man at hunden melder seg ut.Men  dag var det føreren 😆 Solan var best på felles øvelsene og gikk en god fvf. Metall over hinder fikk han 9 på. Akkurat nå er jeg for trett til å skrive så mye.Men filmen under viser største delen av fvf.Der Solan titter til siden, er der Vegard sitter. Se nøye på ringsidene,slik var det utenfor hele ringen.

10 comments

 • Anne-Britt Andreassen

  Herregud kor flink dokk e!!!!! Ka skal til for å få 10 lurer jeg på!

  • Eva-Liz

   Hvis du ser nøye,ser du at han er vel langt fremme en plass.Han justerer selv inn ene fremfoten 🙂

 • Er ikke så enkelt med lp inne i den lille hallen nei, så jeg er så imponert over alle som faktisk går! 🙂 Og ikke ille å ha debutert i elite rett etter fylte 2 år! 😀 Hvordan det gikk og hvilken poengsum dere fikk totalt vet jeg ikke siden jeg ikke var der, men jeg kan ikke annet enn å tru at dere var superflinke uansett! :mrgreen:

 • Uansett kor ille det va der inne, så e dokker best!!!! En fryd å se på, okkesom!! 😀
  Gladnyheten for alle LP (og AG) ekvipasjer er at TIL NESTE ÅR FLYTTER UTSTILLINGA TILBAKE TIL HÅLOGALANDSHALLEN!!!) JUHUUU! :mrgreen:

 • Bra skrevet!!! 🙂 De bør iallefall ikkje ha en ring som e mindre enn det lovan demmes sier at en ring skal være..

 • Pia

  Fria följet var fint! Tråkigt med så mycket störningar, det är inte lätt att tävla under sådana förhållanden!

 • Fy fader for fantastsisk flott ekvipasje, det er helt rått å se på dere! FLINKINGA!!

 • evy Hind

  Grattis, dere er et radar par og solan er ei mega stjerne 😆

 • Ellinor Monsen

  Heia.

  Da var debuen unnagjort. Sikkert mye som fungerte fint for deg og Solan. Så er det bare og jobbe videre så blir det kanon skal du se.
  Forholdan på lp stevner kan det absolutt settes spørsmålstegn med, det har jeg gjort i mange år. Ikke bare i Harstad, men ellers også. Spesielt konkuranser tilknyttet utstillinger. Slår nesten aldri feil at det er dårlig. Er veldig vanskelig og få noen bedringer. Det eneste vi kan gjøre er og boikotte de arrangement vi vet er dårlig tilrettelagt, samt bli flinkere til og sende skriftlig tilbakemelding til klubbene med kopi til nkk. Slik som anng. Harstad synes jeg det er viktig at de som har deltatt sender tilbakemelding til nkk. De er generelt ikke flinke til og tilrettelegge for bra forhold. Ringen skal jo være etter visse mål (30X30). Skulle vært artig og visst hvor stor den var i Harstad. Lurer på hva som utøvere kan gjøre dersom ikke utstyr, ring og andre forhold er akseptable? Er jo ett spørsmål nkk bør kunne svare på.

  • Eva-Liz

   Enig i tankene dine. Hvis du ser alle vendingene vi har, så kan du forestille deg hvor kort lengden var. Tror også vi må bli flinkere til å si fra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *