Mikkes deby i lp ringen

For en deby i lp ringen for Mikke.181.5 poeng i går og 189 i dag. Utstillings ringer og sommer hete var av null betydning .

Før helgas stevner hadde jeg satt meg en del mål, som jeg ønsket å finne ut av. Hvordan ville Mikke fungere etter en lang biltur, være på camping osv. Jeg ønsket også å finne ut av «oss» på stevne. Spesielt biten i forhold til start forberedelser. Mikke har fungert fantastisk, de eneste gangene han «murret» i bilen på stevne område var da et par utstillere, fant det for godt å gå rundt bilen vår og la egne hunder markere på den. Dette observerte jeg faktisk flere ganger og for å si det pent, så murret jeg også ….

På lørdagen valgte jeg å forberede oss litt «tradisjonelt». Hadde Mikke ute av bilen, belønte en del kontakt og fvf. Belønte også mellom felles dekket og resten av momentene. På søndagen var jeg så heldig å ha første startnummer i klasse 1.Når konkurranseleder sa at jeg kunne ta et par minutt etter felles dekket, spurte jeg om å gå rett videre og ikke ta noen pause. Mikke var absolutt på og samtidig hadde han fått svømt litt før vi gikk inn til felles. Ergo visste jeg at han ikke trengte væske eller å kjøles ned. Det jeg fant ut er at Mikke har ikke behov for annen belønning enn verbal oppmuntring fra meg, før vi starter og det er jo «luksus» 😊

Jeg har erfart atter en gang at å bygge opp hundens forståelse for felles momentene er uavhengig av å trene flest mulig ganger med andre hunder. Det kan faktisk slå ut helt feil om du er riktig uheldig. Hvem har ikke opplevd andre førere, som «brøler» til hunden sin om den gjør «feil» … Dette kan påvirke din hund, slik at felles momenter føles rimelig ubehagelig. Som fører er jeg oppmerksom på at det å utføre et «dekk» og å holde posisjonen er ulike adferder, som må bygges opp hver for seg for så å sette dem sammen.

Dette er selvfølgelig en kort versjon. Men hvor viktig er det ikke at vi som er litt erfarne i «gamet» forteller nye ekvipasjer disse tingene. Det nytter lite å ha topp utførelse av tekniske momenter på trening om man ikke har evnen til å reflektere over sin egen adferd og hundens reaksjoner og behov rundt trening og stevner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *