Loke`s helse

I lang tid har jeg følt at noe ikke stemt med Loke. Nå har jo det at han var påkjørt gitt forklaring på en del. Men samtidig har jeg hatt en «uggen» følelse og jeg har vært klar over at man kan gå i fella med at ulykken blir en «hvilepute»,slik at man ikke ser at noe annet er kommet til. Vi har vært flere ganger hos veterinær og den ene mente jo at det var hjertet som begynte å slite:( Men neste kontroll fortalte bare det at han var topptrent og da kan hjertet få urytme. Noe som er vanlig på trente jakthunder. Jo,jeg er jo svært glad for altid å få positive tilbakemeldinger fra veterinærer om at hundene våre er veltrente:) Men,noe sa meg at det er noe annet her.

Til slutt ringte jeg en veterinær,som jeg vet har kjennskap til retrievere og selv trener aktivt og konkurerer innen jakt med fuglehunder. Vi ble enige om at han skulle ta Loke inn for en hel dags sjekk og ta en skikkelig undersøkelse. Som han sa; han er jo forsikret:) Når Vegard hentet han om ettermiddagen, fikk han den vanlige leksen om hvor godt trent han var og at en del  kan skrive seg fra det…Men dessverre er han ellers som en «dame i overgangsalderen»!!!!! Det viste seg at når de begynte å ta dypere prøver, så mangler Loke Thyroxin:( Nå skal han bruke Levaxin i 1 måned, etter det er det ny kontroll.

Nå er problemstillingen slik: Vi vet ikke om Loke har en medfødt tilstand, om det er pga skade etter ulykken , om det er en svulst i hypofysen eller om det er andre faktorer,som har påvirket Thyroxin nivået.

Men vi velger selvfølgelig å ta han ut av avel for sikkerhets skyld. Uansett er avel også en belastning for hann hunden og vi vil ikke at han skal belastes mer enn nødvendig. Nå håper vi at han responderer på medisinen og kan komme seg tilbake til et brukbart nivå helsemessig. Han vil nok aldri mer bli en topp brukshund, men det er greit,så lenge vi får beholde han og han kan være familiehund. Jeg blir fortsatt og trene med han, det er ikke et liv for en så aktiv hund og bare gå rundt og daffe. Så hvem vet, plutselig en dag er vi i ringen  igjen:)

Hvis noen har spørsmål om denne tilstanden så er det bare og maile oss.  Link til artikkel: I forhold til arvelighet,så strides de lærde. Men det som er sikkert er at det er en tydelig opphoping i en del «hundefamilier». Når det er sagt må jeg påpeke at vi ikke vet om noen andre i Lokes linjer. Ullabritta (oppdretteren) holder på å undersøke om resten av kullet han kommer i fra. Vi har også gitt beskjed til de som har faren til Loke. Men vi har enda ikke fått tilbakemelding fra de, så her vet vi ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *