Kurs med VM vinner

I helga var jeg og Solan på kurs med VM vinner i lydighet,Maren Teien. Dvs jeg hadde sagt fra meg plassen med hund, var kun påmeldt,som observatør.Jeg fikk trent litt med Solan i pausene og var med på, noen felles øvelser. Ene øvelsen vi var med på skulle ca 8 ekvipasjer gå lineføring/fri ved fot ut i fra samme linje.Maren ga klar beskjed om at ekvipasjene skulle jobbe med kontakt.Ja,ja tenkte jeg vi får bare gå etter kommandoene hennes. Jeg vet at Solan ikke bryter kontakten med meg.Regnet også med at Maren ville «hyle» ut hvis så skjedde:)Jeg ser aldri ned på hunden når jeg går fvf.Solan var som alltid på nett og jeg fikk spørsmål fra noen andre,hvordan jeg har trent inn en slik kontakt.»Solan bryter jo aldri kontakten  med deg»!!!! Jeg må ærlig si, at jeg har ingen «trylle formel» 😛 Men jeg lærer alltid hundene fra de kommer i hus,at det skal være ok å være i lag med meg.Det kan være alt i fra kos til leke belønning. Det var artig å delta på felles øvelsene.Maren gjorde det temmelig utfordrende med å kaste nøkler og lokke litt på hundene.Hun sprang mellom dem og satte seg ved siden av dem og pratet. Solan var som han er,helt stødig 😆 Fikk også bekreftet fra henne, mine tanker med «ruta».Hun brukte også å bare klappe med handa eller stampe med en fot,for å markere den i innlæringen.Det å bruke muse matta på den,fører ofte til at du ser hunder, på konkurranser,som stopper noen meter før og konstanterer at her er ingen muse matte!!!! Ellers var det utrolig trivelig å «skravle» med like sinnede rundt ring bandet :-)Jeg måtte bare konstantere at enkelte av oss,må være en instruktørs mareritt :lol:Vi pratet vel egentlig mer enn vi fulgte med i perioder 😀 🙄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *