Kurs med Rune B.

1393737_10201056832533352_1556678547_n1457470_10201051374636908_311077740_nI helga har jeg vært på kurs med Rune B. Jeg er veldig kritisk til valg av kurs. Men jeg hadde gått en gang for Rune,der han var dommer og hadde en god mage følelse for at dette var bra. For å si det enkelt, ble jeg ikke skuffet. Allerede på fredagens teori økt, forstod jeg at dette kom til å bli bra. Ekstra forsterkende var det jo at han også fortalte at han hadde valgt å gå sin egen vei innen hunde trening. Jeg har selv valgt det samme og stole på meg selv. Det tar tid før man kommer dit. Men føles absolutt bra-. Rune har en ro og en ydmykhet, som kanskje flere burde ta litt etter……. Han forklarte på godt norsk og unngikk alle moderne «termer». Jeg har vel en tendens på  kurs og skravle meg litt bort med sidemannen. Denne helga satt jeg jaggu ta og fulgte med hele tiden. Ble jo nesten asosial 🙂  I utgangspunktet hadde jeg kun tenkt å delta aktivt med Gurin. Men fikk tid til en liten økt med Solan på søndagen. Jeg ville gjerne ha innputt på fvf. Nå har vi jevnt hatt 9 poeng på stevner,så det er ikke noen stor issue vi har.Men jeg er jo litt pirkete og vil gjerne ha det helt i boks. Det Rune foreslo var at jeg skulle sakke litt ned på tempoet mitt.  Men jeg skulle fortsette og belønne akkurat slik jeg gjør. Så må jeg prøve å få den nakken min ben. I og med at jeg har en «kræsja» nakke, vet jeg at jeg avlaster med å holde hodet litt skjevt. Dessverre fører dette til at både Solan og Gurin jobber «ræva» av seg for å nå meg. Selv om jeg allerede er på rett vei i forhold til belønning og trenings plan, føles det supert å få en annens inputt og syn.  Vi hadde leid et lokale for kuset med glatt gulv, så vi hadde en en matte som dekke. Supert tenkte jeg,da kan jeg få frem Gurins tendens til snøsing. Dette var jo noe jeg gjerne ville ha inputt på. Joa…….Så vidt jeg klarte å se, var Gurin og Solan de eneste hundene,som ikke snuste denne helga. Utrolig bra av Solan, siden det deltok 2 tisper med løpetid 🙂  Gurin var et syn i felles momentene. Alle andre hunder bøyde hodet og lignende.Men ikke hun. Veldig typisk når jeg hadde mulighet til å få gode råd. Men jeg snakket litt om problemstillingen og Rune mente at jeg bare skulle gå litt tilbake og befeste flat dekket enda mere med synlig fører. Når jeg trener med skjult fører, skal jeg passe på at jeg likevel ser henne. Fikk også diskutert  mistanken min om at hun av og til tar neseprøven på overvær og han bekreftet at flere av  retrieverene gjør dette. Jeg skal selvfølgelig ikke klage på at hun er lynkjapp på neseprøven.Men når det er vind på stevner, kan det faktisk gå så fort for seg at det kan bli feil. Vinden kan føre ferten over på feil pinne i farta.Så jeg vil gjerne at hun søker bestandig og ikke allerede har pinnen når hun står hos meg før utsending.995223_10201051377876989_1053659699_n Han var også veldig klar på hvordan man innlærer. Man drar ikke på klubben. Så fremst man kan innlæringen selv, så gjør man det alene på en plass hunden er trygg. Så starter man feks med en trenings kompis og en annen trygg hund osv. Jeg ble  glad for at han sa akkurat dette. Innlæringen av mine hunder har jeg vektlagt akkurat denne måten. På klubben drar jeg for å teste eller bare for å ha det kult med hunden. 🙂 600851_10201056833253370_281181233_nJeg kunne antagelig skrevet x antall sider om denne helga. Men nøyer meg med legge til at jeg har en dialog med Rune B. om at han og en med instruktør skal opp til oss i mai sannsynligvis.  Da vil han ha ansvar for konkurranse gruppen og med instruktøren for nybegynner/lavere klasser.  Vi var inne på at en måte å kjøre konkurranse gruppen av kurset på,  var at han dømte oss,som at det var en en konkurranse. Så fikk vi tilbakemelding om hva vi kan forbedre. Etter det blir det trening og så ny konkurranse gjennomgang. Jeg krysser fingrene og håper vi får dette til.  🙂 1392004_10151685638142452_1513852865_n544116_10201056809012764_945634992_n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *