Khemosabi MJ’s Smooth Criminal-Solan

Khemosabi MJ’s Smooth Criminal-Solan er blitt 16 uker.

Uff, hvor er tida blitt av:) Solan har vist seg å være en avbalansert valp med mega stor motor. Akkurat det vi vile ha. Solan er lik Cornelia, bortsett fra at med henne måtte jeg jobbe med å kanalisere all energien rett. Solan er mer avbalansert i utgangspunktet. Litt mindre sprett ball:) Nå har det nok også noe å gjøre med at han tar etter de voksne hundene, så noe får man jo gratis i hverdagen. Feks det med å sitte og vente i innergangen før vi går ut, er noe han har tatt etter de eldste. Ellers er han og Cornelia veldig samme type, de elsker all form for belønning. Jeg kan bruke leke, godbit, kos og om så bare ord. Alt virker. Solan har en del artige ideer, for 2-3 uker siden fant jeg ut at nå måtte jeg ta meg i sammen og begynne på band trening. Hm, først la han seg flatt ned, så klorte han seg fast på ryggen til Cornelia. Det var da jeg bestemte meg for å vente med hele bandet:) Så for noen få dager siden bestemte jeg meg for å prøve igjen. Hadde jo visse forutaninger om at dette kom til å bli en utfordring. Nei, Solan tusler som en konge i lag med meg. Så de 2 siste dagene har vi til og med vært og gått tur etter veien. Ikke noe problem det:) Han har også fått det for seg at hvis både jeg og Vegard skal ut å kjøre, er det jeg som skal løfte han inn i bilen (vi har en høy bil). Kan det være at det er jeg som har belønningen ofte…………..:)Solan stjeler som en ravn. Det er litt gøy å følge med han. Tidligere hadde han en krok i stua, som han fort skjønte at de 2 største hundene ikke kom til, der gjemte han alle stjålne skatter:) I kroken lå det en stor elefant (kosedyr). Sist jeg vasket bestemte jeg meg for å kaste den, den trakk så enormt med støv:(  Dermed fant lille spurten en ny plass. Nå ser vi bare hale tippen til Solan forsvinne inn i buret med hans stjålne skatter:) Jeg har egentlig ventet på at Solan skulle begynne å tøye innkallingen litt og evn ikke komme så fort tilbake med leker. Men han kommer så stolt og lykkelig enten vi roper eller leker. Håper bare dette fortsetter. I enkelte ting ser jeg Loke igjen i Solan, slik som med andre mennesker. Begge er jo glade i folk men ikke så «hysterisk» sosiale. Det er greit med den som de kjenner eller at de blir oppfordret. Men ellers er andre mennesker totalt uinteresante for begge 2. Og glad er jeg for det:) Cornelia elsker folk……..så hun er den som er mest «typisk retriever» i så måte av våre 3. Hva Solan kan? Hm, vanskelig å ramse opp slikt, men han kan en god del hverdags lydighet, han er en helt unik valp og ha med seg i bil, han kan gå i band, han kan gå uten band, han kan sitt, på plass, enkle søks øvelser, dekk,apportere tilbake,  bli, komme og er mega flink på blikk kontakt/konsentrasjon. Selvfølgelig er alt dette sett ut i fra en valp og ikke kontra en elite hund:) Det Solan ikke liker er å svømme:) Han står gjerne på kanten og drikker, men svømming kan de andre ta seg av.

Sitter nå her jeg:)

Jeg er også veldig sikker på at Solan er skudd fast. Han har nå vært med på bruks treninger og 2 bruks stevner. Han kan godt legge seg å sove under skuddene:)  Han synes også torden vær er helt greit. Hm, i motsetning til føreren…..Han springer gjerne inn i agility tuneller og lignende. Klippe klør, der har han alltid 2-4 sekunds vifting med labben, før han sukker tung og legger seg til å sove!!!! Jeg er kommet i tanker på at Solan skulle ha blitt kalt Snake og ikke Solan. Hvorfor, dere skal se han logre….og for ikke snakke om når han blir tatt på fersken i ting han kanskje ikke skulle ha gjort:):)

En hvil på fiske tur

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *