Ikke bare labben…………

Disse 2 artiklene under,som er meget bra skrevet, gjelder dessverre flere raser enn Labrador::)

Eng. CH. Noranby Campfire

First Golden Champion 😀

 

Artikkelen er skrevet av Jemina Harrison   «Too fat for function»
Artikkelen er skrevet av: Ole Geert Dam 
 «Den gammeldagse Labradoren»


   

2 comments

  • Veldig god artikkel 🙂 Hadde mer enn gjerne sett til at også utstillingschampionater må ha en premiering på jaktprøver. Er uhyre viktig å ta vare på de egenskapene som gjør retrieveren til den er, og ikke bare utseende. At flere jakthunder (og ikke bare jakthunder for den del..) er delt i to (en for utstilling og en for bruk..), synes jeg personligen er veldig synd. Jeg vil ha en hel retriever – en som både er rasetypisk korrekt ihht utseende OG funksjon! Vi må ikke glemme det funksjonelle i hundene, det er jo tross alt de egenskapene som gjør de til de flotte hunder de er! En labrador som ikke liker å svømme eller apportere mangler definitivt noe og kan ikke anses som rasetypisk – uansett hvor mange cert den har på utstilling.

    Jeg stemmer glatt for at det bør innføres krav om premiering på jakt for å kunne få bli utstillingschampion. Akkurat som det kreves premiering på utstilling for å bli jaktchampion…

    • Eva-Liz

      Ja, det burde være en hel hund.Enkelte Dual Purpose er meget bra innenfor både golden og labbe.Jeg vet at fra nyttår kommer det krav om jakt premiering for internasjonale utst.ch. Men det er ikke nok,dessverre. Hvordan kan man kalle en retriever champion uten noen form for bruks premiering/prøver er en gåte for meg. Jeg mener at man ikke kan kreve en jakt premiering, men muligens en eller annen form for «funksjons beskriving»,slik de har i andre land. Der kan man teste feks, apport,svømming,skudd fasthet, rase typisk utseende, osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *