Hva gjør vi
Loke i sitt rette element


Tja, hva gjør vi for tiden….Loke har trening og konkurranse forbud:( Veldig synd,siden han selv er så giret på å jobbe. Men dessverre halter han bare oftere og oftere. Vi skal stalle han opp en morgen hos veterinær klinikken. Så vi krysser fingrene for at det ikke er blitt kronisk. Etter ulykken for 2 år siden,har han i perioder vært plaget. Men det har aldri vart så lenge som denne gangen:(

Cornelia skal jeg gå i Tromsø på NKK`s konkurranse lørdag. Her er jeg egentlig helt umotivert. Etter at hun lå ved siden av hunder,som slåss på en fellesdekk , var jeg bekymret for at hun skulle bli skeptisk til fellesdekk eller andre hunder. Men, neida, hundene bryr hun seg ikke om. Men det jeg ikke tenkte på var at hun kunne bli skremt av folkene på banen…….Og gjett om hun er blitt skeptisk:( Forrige konkurranse skjønte jeg ingenting når hun krysset ring bandet og tisset når jeg hentet henne:( Jeg ble helt satt ut og skjønte absolutt ingenting! Eller det vil si, at om en så ung hund finner på å krysse ring bandet, får jeg ikke sjokk over:) Men at hun var helt stiv i kroppen og samtidig tisset, satte meg temmelig ut.  Det var helt til jeg så filmen av hendelsen. Der ser jeg jo en hund,som fortvilt demper alt hun kan. Cornelia er en hund,som ikke er vant til harde stemmer.  Så dessverre forbinder hun de andre,som var på banen den «ulykksalige» dagen, med noe negativt. Så hvordan jeg skal komme meg gjennom fri ved fot, med en hund som samtidig må kontrollere alt på utsiden, det vet ikke jeg:( Dette skriver jeg ikke for å klandre noen. Men mer som en tankevekker til oss hunde førere. Det er ikke slik at hundene alltid reagerer, slik vi forventer! Jeg har selv opplevd at Loke  er blitt «angrepet» 3 ganger av andre hunder. Dette har vært helt umotiverte angrep,som har resultert i at i dag, kan Loke «morske» noe på andre hunder. Dette er noe,som jeg jobber med og vil ha bort. Så derfor vil jeg innstendig oppfordre alle,som opplever at hundene deres viser utagerende oppførsel, mot andre hunder; TREN PÅ DET OG GJØR HUNDENE TRYGGE.  Ikke ta sjansen på «at det går nok bra». Det er så trasig både for dere selv, hundene og miljøet generelt når slike ting skjer. Jeg jobber fra hundene er 8 uker mot mine mål,samtidig som de er familie medlemmer. Jeg synes det er kjempe trist å kanskje få ødelagt x antall trenings timer, pga «utrygghet hos andre hunder. Så lurer nok mange på hvorfor jeg ikke skriver «aggresjon». Nei, de fleste hunder som angriper andre er utrygge og ikke aggressive. Mange forstod ikke at jeg ble så lei meg under den konkurransen, herreminn jeg hadde jo en

Cornelia

superhund,som fortsatt lå i dekk, når de andre slåss. Jo, det har jeg. Men jeg ble vetta skremt med tanke på den «læringen» min hund fikk under det felles dekket:(

Solan alias «Pluto» i klubben:)

Kan ikke skjønne hvorfor de har døpt han Pluto:):)

Kjært barn har mange navn:) Solan, Solan Gundersen, unge herr Gundersen og Pluto er noen av Solan`s navn. Alle jeg trener i lag med er enige om at Margareth`s forslag om Pluto er det beste:) Jeg kan ikke skjønne det…..At ørene hans stort sett ligger pent brettet oppå hodet, at halen står rett opp i en bue er da vel innenfor rasestandarden…….:) I tilegg er han helt rød med lyse briller. Jo, Solan er spesiell og legges nok merke til når han kommer:) Når vi var på bruks stevne i Tromsø falt alle for øynene hans. Solan har en helt egen måte og sitte i utgangs stilling på. Han sitter tett inntil meg, har en labb oppå min fot, legger ørene brettet pent oppå hodet og setter så «dådyr blikket» på meg. Gjett om han er skjønn:):) Vi går for tiden på apell merke kurs, dessverre mistet vi denne ukas kurskveld og neste uke pga jobb. Men vi trener da temmelig strukturert med små økter. Jeg har til nå stort sett belønnet frivillig adferd og ventet med kommando på det meste. Men for et par uker siden la jeg ord på en del ting. Hitill er jeg super fornøyd med «stå». Han stopper brått og har begge for bena godt plantet i bakken. Så det blir neppe lenge til at jeg tester litt generalisering på den. Solan har en god oppfatning av «bli», han sitter stødig og venter på meg, Enten jeg går tilbake eller tar en innkalling. Fri ved fot har jeg et klart bilde av hvordan den skal se ut, så den vil jeg nok vente en god stund før jeg legger på en kommando. Dekket er kjapt og han ligger nå, hvis jeg går i fra. Jeg kan også gå tilbake og belønne uten at han spretter opp. Sitt har jeg vektlagt en del i det siste. Hvorfor det lurer nok mange. De fleste hunder kan da sitt fra de er knøtt små. Jo, men kan de kommandoen «sitt» eller er det helt situasjons betinget???Apport, ikke noe problem…..han henter det meste og gir meg stolt og glad. Men her er jeg nøye. Derfor vil jeg vente, med ord. Solan vil enda ikke ta apporten hvis jeg holder den i handen. Så her er vi enda på «touch» og belønning. Jeg er ute etter å bygge den solid opp. Går utifra at når han blir litt mer moden og selvsikker, så vil den også komme. Jeg kan ikke si at hundene kan apport hvis det kun går ut på å utnytte jakt instinktet eller at det gjøres situasjons betinget. Derfor har jeg en helt klar målsetting når jeg bygger opp dette momentet. Kontakt, mitt absolutt viktigste «redskap», i all lp trening. Her er Solan suveren. Til dags dato har han aldri overprøvd innkalling eller valgt meg bort. Yezz:):)


2 comments

 • Hei på dere der oppe i nord.

  Jeg blir så lei meg når jeg leser om Loke´s plager och Cornelia´s bekymmer. Det er så forferdelig trist når sånnt skjer. Jeg vet ikke hva menneskene tenker med når de möter opp på konkuranser med hunder de vet går opp på fellesdekk eller er hundaggresive. Dette må de trene bort FÖR de kommer på konkuranser syns nå jeg. Det er så leit når hunder blir "ödelagt" for lang tid, kansje resten av sitt liv, for at andre mennesker ikke tenker. Og hvorfor må folk gape och skrike om en hund går opp, hvorfor ikke gå fram og ta tak i sin egen hund og gå derifra. Ja ja dette var nå mine synspunkter. Håper det ordner seg for dere. Ha det så bra dere kan og lykke til på Lördag om du bestemmer deg for å konkurere. Klemmer fra Gerd og flokken. 😀

  • Eva-Liz

   Hei Gerd

   Jeg tror "roping og skriking" kommer i de tilfellene, der hunder direkte slåss. Det var det som skjedde da Cornelia ble skeptisk.

   Når hunder slåss er ofte det beste alternativ og løfte bakbeina. De fleste roer seg da:) Men så er det å holde hodet klart, når man selvfølgelig er ute av balanse, selv.

   Jeg blir nok å gi lp i helga en sjanse, men hvis hun viser like stor motvillighet der også, til å være på banen, blir jeg å tenke meg vel og lenge om før jeg melder meg på noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *