Gurins første trenings film………..

Mange har spurt meg hvordan jeg trener kontakt. Så nå har jeg som mål å bli flinkere til å konkretisere hva jeg gjør:):) Dette er en bra begynnelse synes jeg:) Film snutten viser innlæring av klikker-blikk kontakt og omvendt lokking.I handa har jeg miniatyr biter av kalkun file. Grunnen til at jeg lar Gurin jobbe litt med godbiten er at jeg vil at hunden skal «bli» hos meg og ikke bare sluke godbiten. Nå må jeg understreke at Gurin kun er 8 uker.Så all slik trening skal være korte økter  på frivillig basis.Altså valpen skal selv komme til meg!!!!Kommer den ikke,så legger man bare godbitene og klikkeren bort. Jeg bruker ikke alltid  klikkeren videre, i all trening.Men jeg innklikker mine hunder,slik at hvis jeg føler at jeg i enkelt momenter har behov for klikkeren for å presisere,så er det innlært fra bunnen av. Kontakt/Konsentrasjon er basisen for all videre trening,så den er et must. Jeg er i situasjonen helt passiv og rolig. I denne settingen velger jeg  godbiter..Ikke tjo og hei.Jeg ønsker en god og rolig kontakt. Det er også viktig at det er jeg som,avbryter økten.Valpen skal være sugen på mer og  ikke utslitt:)Etter at jeg avsluttet tasset Gurin etter meg og lurte sterkt på om det ikke kom godbiter når hun så på meg:) Som dere ser er Solan i bakgrunnen og Cornelia bak han igjen:):)Det er ikke for at jeg har kommandert, de til å være rolig.Men de er vant at jeg kan trene en og en av dem. Atter en gang, dette skal være helt på valpens premisser!!!!!Noen valper er mega nysgjerrige tidlig ,mens andre igjen ikke er fult så nyfikne.Slik er det bare:):)

 

4 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *