Gurins deby i elite

401 (Small)Så har Gurin debutert i elite. Det endte med en fin andre premiering og 232.5 poeng. Et meget hyggelig resultat med tanke på at hun ikke skulle debutere på lenge enda… Men så er det at hun har en eier med litt dårlig impuls kontroll over enkelte ting. En av dem er at hun lett lar seg overtale til å bli med på stevnerTongue Out. Da Connie mumlet om at hun hadde så lyst å gå midt uke stevnet i Tromsø og overhodet ikke hadde lyst å dra alene, ja, så måtte  jeg jo bare hive meg med. Men som jeg sa: Jeg gidder ikke å dra uten å delta.Wink Fikk så den briliante ide om at jeg kunne delta med Gurin. Uten tanke på at hun egentlig ikke har elite momentene innlært og at hun da ville være sånn akkurat ferdig med løpetiden. Den eneste endringen man kan merke på Gurin når hun har løpetid er at hun har langsommere tempo enn ellers. Ikke akkurat topp for en elite deby altsåSmile Shit au tenkte jeg etter at påmeldingen var sendt, jeg kan se det,som en bra måte og få oversikt hvor vi er og ikke minst se om hun holder et elite program. Det var topp vær i går, altså dvs svært varmt og overhodet ikke bra for en elite deby, der vi først skulle kjøre omtrent 3 timer til stevnet. Før eliten startet satt jeg og slarvet med Oddvar og Connie, jeg mumlet litt for meg selv at dette var ren og skjær galskap og Gurin var absolutt ikke klar for eliten……Frown Det som da skjer er at Oddvar snur seg mot meg, ser på meg og sier så: «Tull og tøys. Jeg kjenner deg. Når du krysser ringbandet er du så skjerpet  og har full kontroll. Du vet nøyaktig hva du gjør!» Og vet dere, disse ordene var utrolig bra for meg akkurat der og da. Jo, tenkte jeg, dette kan du og Gurin er en kløpper på alt av grunnleggende teknikker. Ergo kunne jeg safe en mengde ting,som hun egentlig ikke har innlært i fulle momenterTongue Out Det morsomme er at  i det ene momentet jeg glemte meg litt av, så nullet vi.Det kostet oss første premieringen. Vi har ikke innlært apport dirrigeringen. Planen min var å sende henne til kjeglen for så å gjøre en vri på handen mot apporten og bare si et raskt «tja!» Jeg vet at Gurin da ville plukket rett apportWink Problemet var at jeg glemte det hele av, så jeg kvekket kun frem en apport kommandoFrown Samtidig,som jeg holdt handen altfor rett ut. Gurin for rakt ut til siden og da jeg ikke fikk henne på rett med en gagn,var det bare å la nullen være et faktumLaughing Jeg skrev vel først at dette var morsomt.Men tro meg, egentlig føles det ikke morsomt for et konkurranse menneske og så tydelig spolere sin egen første premie i en elite debyMoney Mouth Jeg tenkte også en del på om hun ville holde et helt elite program, spesielt i en slik varme. Tro meg, det gjør hun. Siste moment var avstands kontroll. Det er bare en ting å si:Hun var imponerende. Raske bevegelses endringer uten forflyttning av noe slag.Fikk litt trekk på at hun tok en av sine  «Border Collie» sitter.Laughing Nå fremover er det bare å trene videre slik vi allerede gjør. Fikk etter dette stevnet nok en bekreftelse på at vi er på rett vei. Jeg tror jeg må jobbe litt med meg selv i forhold til det å tro på at Gurin kan klare eliten. For meg er hun enda lille hopp og sprett og slett ikke gammel/moden nok for krevende konkurranserLaughing

One comment

  • Hanne

    Super Gurin, skjønner ikke helt at du kunne tvile…….. 🙂 Gratulerer nok en gang med flott utført debut 🙂 Hærlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *