Gurin-ståa

004 (Small)I det siste har jeg deltatt i noen elite konkurranser med Gurin. Hvis jeg skal evaluere må jeg vel konkludere med at vi er blitt råe på solide 2 premieringer…….Den som virkelig har satt seg er den konkurranse vi manglet 5 poeng på en 1 premiering 😉  Er jeg fornøyd. Nei, jeg er aldri fornøyd med 2 premieringer.Men jeg hadde ikke forventet noe bedre heller 😉  Gurin må få lov å komme tilbake både fysisk og mentalt etter og  hatt et stort valpekull, som enda ikke er fylt 4 måneder.  Når det gjelder momenter, er det mange,som er bare helt utrolig gode og andre,som bekymrer meg…….. 😕

For å ta det litt systematisk 😎

Felles sitt med skjult fører 2 minutt-Bekymrer meg at hun har valgt å legge seg i halvparten av konkurransene. Jeg selv føler at det kommer av «ubehag» i settinga. Sist hun gjorde det var pga av en border på utsiden av ringbandet,som satte «border blikket» i henne. Gurin er tøff.Men hun unngår bråk,så jeg ser at når hun legger seg, er det ofte pga av demping. Jeg skulle virkelig ønske at stevner her ble gjennomført,slik som i Sverige. Altså ,ingen andre hunder «trødd» rett oppi den ekvipasjen,som er i ringen…. Aner ikke hvordan jeg skal få bukt med det,siden det aldri skjer utenom konkurransesettinga. Gode tips mottas med takk!

Felles dekk med skjult fører-Vanligvis flott.Men om hun har startet med en «liggende» sitt, kan det være litt bikking på hofta og «in worst case», snøsing. Så jeg tror,  at det kommer av at hun føler settinga ubehagelig.

Fri ved foten-Den jeg er mest betenkt over.Jeg kan absolutt kalle det fri ved foten. Det skal sies at vi stort sett kommer fra det med æra i behold.Men det er nok pga flotte vendinger,forflyttninger og holdter. Det kan skje at hun har «virret» seg temmelig langt fra meg paralelt. I mine øyne er dette vår svakeste øvelse. Sliter litt med å finne rett løsning også,siden hun er komplett ball freak og ikke er glad i godbiter. Jeg snakket med en dommer,som hadde lagt merke til at når jeg gikk «lettere» var det bedre,så muligens er jeg for inngrodd med Solan og Cornelia, som jeg må gå stram,som en pinne for å «holde nede».

Stå,sitt og dekk under marsj– Nydelige moment.Men blir rotete pga fvf.

Innkalling fra dekk, med stå og dekk-Bare lekkert. Gurin er rå på denne.

Fremadsending med dekk og på plass-Super. Her er det bare å ikke glemme å fortsette med belønning for å holde ved like.

Apportering med dirrigering-Nydelig.Har fått bukt med låsningen på kjegla. De andre klager på at apport oppptaket til Gurin er så raskt at ingen klarer å ta bilde av henne.

Apportering av metallgjenstand over hinder-Toppers

Neseprøve-Kan umulig bli bedre. Gurin er mega sikker og kan faktisk i vind ha pinnen på overvær,før hun forlater meg.

Kontroll over hunden på avstand-Lekker.Men må fortsette å pirke for å minne på.

One comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *