FVF tips????

Jeg trenger tips 😕 Jeg har prøvd over lengre tid å få Solan bitte litte grann bak i fri ved fot. Føler at jeg ikke har kommet noen vei med den planen :cry:Nytter ikke med bak belønning eller kaste noe bak. Egentlig ganske logisk at det ikke nytter.Solan sin største belønning er å være i lag med meg (forstå det,den som kan) 🙂 Det spiller ingen rolle for han om det står en skål med kjøttboller bak eller at jeg henger kong/ball ut av bak lomma. På kurset med Maren Teien sa hun at ingen ,syntes fri ved fot var mega gøy.Så en svakt logrende hale var nok….Jeg må si meg uenig med henne der.Solan synes det er rågøy 🙄 Eller som Oddvar bruker å si,»Solan logrer fra nakke til halespiss»!!!Kanskje han ikke var med på den hunde rådslagingen…….:)Egentlig vet jeg at jeg har et «luksus problem».Men for meg er det et problem,jeg kan ikke gå elite med en hund,som er så langt frem,samtidig er jeg livredd for å ødelegge arbeids gleden til lille putten. Selv en tur i band etter veien,går han likens.Ser opp på meg og er så lykkelig 😉 Har lekt med tanken om å få en «hjelper» til å gå rett fremfor Solan under trening.Men jeg vet ærlig talt ikke hva dommerene i lp konkurranser blir å si,når jeg kommer og ber dem gå i rettt linje fremfor hunden 😛 Så nå vil jeg ha tips og innspill!!!!!

5 comments

 • æ e enig med dæ, E-L. Han bør nok komme lengre bak før du skal gå elite. Men e du sikker på at det ikke hjelpe å belønne bak? Kanskje klistre et bilde av smilende Eva-Liz på nakken? Hi hi! prøvd med en hjelper som belønne?
  Vi i supergjengen tar utfordringa, og skal hjelpe dæ å finne ut av det på neste trening! 🙂

 • Eva-Liz

  Høres bra ut 😉 Kanskje bilde er tingen 😀

 • Ann-Karin

  Du sier det jo selv. Belønningen er å jobbe med deg. Jeg ville brukt klikker for å markere eksakt hvor du vill ha han, og belønne fra deg med ball eller kos/lek med deg siden det er superbelønningen hans. Hvis han kommer for langt fram så stopper du og blir superpassiv i noen sekunder før du gir han muligheten å jobbe sammen med deg igjen. MEN dette vil ta tid, masse tid. Solan har trent mye og gått mange konkurranser sammen med deg, og en stabil fot på «riktig» plass må forsterkes og trenes like mye på, som alle de treningstimene og konkuransene han har vært sammen med deg (altså blitt belønnet for å gå alt for langt fram og alt for uryddig).
  Tips i starten: Gå sakte slik at du får noe å belønne i ro, både i din ro og i hans ro!

  • Eva-Liz

   Tusen takk Ann-Karin for et godt innspill.Jeg oppdaget også i dag, at Solan faktisk holder possjonen perfekt hele tiden.Men han tror posisjonen er litt vel langt fremme.Testet det ut med plass»,så her må det ro og tid,som du sier. Antagelig har jeg belønt feil posisjon i innlæringen:(

   • Ann-Karin

    Ja, du har nok sikkert det, og han har fått «lov» over lang tid å gå sammen med deg, og siden hans beste belønning er det du kler sko på, så har du jo egentlig full kontroll på det han ønsker å ha. Så det du no må gjøre er å være litt mer kjip med det du har oppi skoan dine. Og du MÅ være skikkelig konsekvens med det du bestemmer deg for å gjøre. Solan har fått lov til å gå sammen med deg (og ingen tvil; det er den ultimate tingen og gjøre for han), no må du kanskje gjøre deg selv litt mer kostbar og holde på kriteriene dine med naziintensitet 😀 . LYKKE TIL!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *