Første jakt prøve

Så har jeg vært på min aller første jakt prøve for retrievere. :mrgreen: Når jeg sier første, er det den absolutte første,jeg har ikke engang sett en tidligere 🙂 Litt gal er jeg nok,som da tar sjansen og melder på. Men jeg har da lest om flere hunde førere, som er mye dyktigere enn meg, som har klart og nullet på en prøve.Ergo tenkte jeg at jeg er i godt selskap om så skjer 😉 Jeg hadde sagt på forhand om at hvis jeg klarte en tredje premie, ville jeg anse det som suverent 🙂 Når jeg  nå vet at jeg nappet i en første premiering, er jeg litt små irritert på meg selv, for at konkurranse nervene tok litt av……. Jeg ble litt «stresset» på felt momentet. Feltet var relativt lite i forhold til mine forventninger.For ikke snakke om Solans forventninger 😉 Solan er en hund,som går dypt og langt i meget hurtig tempo.  Da jeg så at han søkte 10-20 meter utenfor feltet ble jeg litt «panisk» og prøvde å stoppe han. Men Solan stoppet opp, så på meg og liksom formidlet: «Slapp av mor, jeg har full kontroll»……………Så jeg ble nok litt «masete» der. For når han anså seg ferdig med den yttergrensen, tok han selve feltet på «no time» 🙂 Men det ble noen trekk i protokollen for fører feil der og at han ikke ville stoppe med en gang på mitt signal.  Shame on me. 🙄  Resten av feltet gikk  toppers.  Jeg fikk også til en meget fin dirigering, så der ble det en opptur 😀 På starten av prøven var det en stor utfordring, som nærmest ropte på tyvstart… Vi fikk beskjed om start plass, den var meget nært vannet. Der skulle vi stå med hunden i utgangs stilling. Så ble det skutt ett skudd, etterfulgt av en markering på vann. Vi skulle så gå «jakt fot» med hunden et lite stykke bortover. Der skulle vi stoppe og så sende hunden på første vann markeringen. Her var Solan rå, Han hadde full kontroll, men heldigvis ikke antydning til tyvstart 🙂  Men jeg fikk meg et lite «sjokk», han fant plutselig på å legge dummien rett foran bena mine, ristet seg, tok han opp og ga den til meg 😮 Så vidt jeg fikk med meg var det ingen av hundene,som knallet der. Fra dommeren og andre fikk jeg meget god tilbakemelding om Solans egenskaper,som jakt hund. Dommeren sa at jeg hadde en stor fordel med at han jobber så dypt i feltet allerede nå. Men han anbefalte meg absolutt og lære inn fløyte signaler……  Så det er vår utfordring fremover. Nå er jeg så heldig at jeg skal en dag å trene med  de trivelige proffene fra Narvik 🙂   Det var et trivelig gjeng,som jeg fikk en del nyttige tips av. Som deltager på prøven var også en svensk jakt prøve dommer, han ga også en positiv tilbakemelding på kapasiteten til Solan 🙂 Jeg passet jo på å gå etter en del av AK og Elite ekvipasjene, tenkte det kunne være lærerikt.  Jeg var heldig og fikk se masse godt hunde arbeid/fører arbeid. Det var en del dyktige ekvipasjer der, som jeg ble meget imponert over. Under er kritikken for dagen og noen bilder. Jeg har dessverre ikke noe særlig med bra bilder. Det var vanskelig å ta pga terreng og fuktig tåke. 😕

Bedømte egenskaper

Søk Starter i fin stil og bringer raskt apporter. Blir noe usystematisk.Men avslutter i fin stil
Fart og utholdenhet Utmerket fart,holder meget godt
Nese Brukes aktivt
Dirigerbarhet Greit i ønsket hovedretning
Markeringsevne Konsentrert, litt søksmessig på land
 Skudd reaksjon  OK
 Almenn oppførsel  En ivrig hund
 Apporteringslyst  Spontane opptak
 Apportgrep  Gode grep, legger ned vann apporten i avl.fasen
 Svømmesett og arbeids vilje i vann  Går villig i vann,stor vann pasion
 Sam.arb. vilje  Godkjent
 Hunde toleranse
 Sammenfattende kritikk  En arbeidsvillig hund med gode egenskaper. Solid nesebruk gjennom hele prøven.Dagens premiegrad bestemmes av visse små mangler i enkelte moment.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *