Endring i kassen

I dag har det vært klo klipp og endring i valpekassen. Til nå har hele kassen vært dekt av stødig filt belegg,som er laget for valpe kasser. Under det har det vært «kladder» og så vetbed tepper.  Jeg er nok litt vel striks på slikt.Men jeg synes det er viktig at valpene har best mulig støtte  i underlaget. Og det gir ikke aviser og lignende. Nå  har kassen blitt litt delt. En del av det øverste er nå vetbed og en del er kladder. Tanken er at valpene skal venne seg til å gjøre fra seg på kladdene. Valper/hunder er generelt sett ikke glad i å gjøre fra seg,der de sover. Vi  får se, mulig det blir «dela fiasko» 🙂 Men verdt et forsøk. Det jeg ikke tenkte på var at valpene virkelig «stusset» over dette underlaget. Vetbed teppet ble virkelig snust på,muligens minte det om mamma Gurin 🙂 Nå er det slik at jeg vurderer dag for dag om jeg skal begynne med tileggsfor.Men så lenge valpene er trillrunde og fornøyde,ser jeg ingen grunn til å plage små mager 🙂

Denne bildekrusellen krever javaskript.

7 comments

 • Øystein

  Du verden så flotte de er!!! Vi gledre oss stort til påsken:)

 • Nydelige smånøster ❤️
  Bruk av kladd når de flytter – anbefaler du det? Eller er det sjangse for at de spiser/ødelegger disse?

  • Eva-Liz

   Jeg vil ikke anbefale kladder etter de flytter. Bær de heller så ut etter soving og spising. Men vent bitte litt etter at de våkner,slik at de får tid til å kjenne at de faktisk vil gjøre noe.

   • Enn på natt og når de etterhvert begynner å være hjemme alene littegrann?
    Er flere som har anbefalt det, men personlig syns jeg det høres litt skummelt ut mtp. Plasten i kladdene?!

    • Eva-Liz

     Jeg vasker heller så opp enn å bruke kladder:) Greit med en bøtte stående tilgjengelig i dette stadiet:) Hvis valpen ligger i bur om natten, vil den faktisk bli stueren hurtigere. Ingen valper, liker å gjøre fra seg der de sover. Minuset er selvfølgelig at du selv må stå opp i «otta» for å ha de ut i nødvendig ærend. Men jeg mener at det er fornuftig å venne valpen til å kunne ligge i bur. Det skal ikke misbrukes.Men veldig greit å ha i bagasjen til hunden om man trenger å bruke det senere. Vi har et vanlig innebur stående i valpebingen,slik blir de fortrolig med å gå inn og ut av det. Men det er selvfølgelig tryggere her med mor og 8 søsken enn helt alene på en ny plass. Nå skal det sies at vi ikke bruker burene til vanlig, kun når det er løpetid i huset:) Men de legger seg ofte selv der for å sove, slik har de en plass,som er deres.

 • Tine

  Flire enda av gjengen 🙂 utruli ka med liv det e når dem hiv seg rundt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *