En hilsen fra Rose

Hei, hei alle sammen fra sjokoladekullet 🙂
Her kommer en liten hilsen i fra Trondheim og Rose. Synes det var en kjempebra ide som Eva-Liz hadde om at vi alle sender en liten halvårsrapport.
Gleder meg til å se hva alle holder på med.
Alt går bra med Rose. Hun er for lengst i gang med utdannelsen til omsorgshund, og stortrives med det. Hun har et naturlig talent for det, og vi har god tro på at hun skal kunne bli en eksaminert og godkjent omsorgshund.
For de som ikke vet hva en omsorgshund er, så er det en tjenestehund som arbeider innen helse og omsorg, skolesystemet samt sosial- og kriminalomsorgen.
Den er nøye utvalgt, testet og eksaminert, og arbeider alltid sammen med sin utdannede omsorgshundfører. Fører må i tillegg være fagutdannet fra det området han/hun ønsker å arbeide med en omsorgshund.
En omsorgshundekvipasje bestilles av behandlende lege, psykolog, sykepleier, fysioterapeut, el.l., og samarbeider alltid nært med det tverrfaglige behandlingsteamet som er rundt pasienten.
Alt etter hvilke behov, begrensninger og muligheter pasienten har for rehabilitering eller opptrening, legger omsorgshundføreren opp en rekke øvelser som pasienten kan gjøre sammen med omsorgshunden. I tillegg er selve samværet med en nøye utvalgt og utdannet hund på denne måten, oxytocinfremkallende og helsebringende.
Resultatene ved omsorgshundarbeid er meget gode. Pasienter som kan ha problemer med motivasjon og deltakelse ved mer tradisjonelle rehab. og opptreningsprogram, kan vise god aktivitet, innlevelse og engasjement når en omsorgshundekvipasje blir benyttet. Pasienter med uro, sorg eller evt. depresjon, kan også finne en helt egen ro og samhørighet med en omsorgshund, osv., osv. Mulighetene er så mange, og en omsorgshund er jo også utdannet som pedagogisk hund, og kan bistå ved lesing, matematikk, skriving og kroppsøving i skolen.
Foreløpig er profesjonelt omsorgshundarbeid nytt i Norge, og Hamanda og jeg er til nå den første og eneste godkjente ekvipasjen. For de som er interessert, gå gjerne inn og se på www.omsorgshundskolen.no
Ellers for Rose sin del, så stortrives hun i skog og mark. Vi bor på et lite gårdsbruk utenfor Trondheim, og hun er med på alt som skjer, ute og inne. Vi elsker henne!
Håper at alt er bra med alle de andre valpene fra kullet. Gleder oss til å lese om dere og se bilder på sidene til Eva-Liz.
Klem og voff fra
May-Britt og Rose.

2 comments

  • Silje martinsen

    Hei, jeg er veldig interessert i dette med omsorgshund. Jeg driver å utdanner meg til vernepleier og har i tillegg 80 studiepoeng i psykologifag på universitetet i Bergen. Jeg har en Boxer som er trent positivt og vi har trent og hatt det gøy med både litt konkurranselydighet og spor. Det blir nok ikke denne hunden jeg skal bruke når den tid kommer men jeg har helt klart fn kjærlighet for boxeren. Det jeg lurer på, siden du er utdannet, er det noe særlig etterspørsel etter omsorgshund? Er det noe du bruker i din jobbhverdag fast? Og hva jobber du med til vanlig? Jeg har veldig lyst til å kombinere hund inn i jobbhverdagen min. Hilsen Silje, kanskje du kunne sendt meg en Mail?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *