Du får det du belønner::)

Man skulle ikke tro at «kryp» er en helt ny øvelse for Solan 😀 Dette viser at man ikke trenger å være hverken «korrigerende» eller «kjøre en hard » linje for å få det beste ut av hunden. Fra Solan var 8 uker har jeg bevist,rost han for frivillig adferd,som jeg vet, at jeg ønsker på sikt.Ergo ligger bevegelses mønstret inne allerede fra valpe stadiet. De som kjenner Solan,vet at han er en hund, som ikke kan lokkes.Så innlæring i form av lokking fungerer ikke på denne karen.Men han er giret,så avventer jeg,kommer litt av hvert 😀 Jeg tenker langt frem i all trening, så når jeg har et opprykk,har jeg som oftest lagt grunnlaget for neste klasse allerede. Flere har spurt meg om akkurat det:)Hvordan i all verden kan jeg bare ha alt på plass,så fort.  Jeg må si at jeg føler meg absolutt ikke som noen «super trener» og jeg har dager, da jeg virkelig lurer på hva jeg holder på med:):)Av og til vurderer jeg om jeg heller så skal ha en gullfisk i en bolle……..Men muligens  er svaret så enkelt, at man får det man belønner,ikke det man tror man belønner 😆 Så når det er på tide å ta frem feks «kryp»,har du jo allerede belønnet hunden for den bevegelsen.Men du har ikke satt kommando på. Så er det bare å avvente til hunden tilbyr akkurat det.  Det kan også gjøres enklere ved å dekke hunden og si kryp,mens du tar et sakte steg fremover 😛 Hvis hunden er «giret» vil nok rett bevegelse komme,når den ikke får løsning på andre ting.Etter det begynner diskrimineringen av kommandoen.Det er jo den som tar lengst tid 😉 Og der er vi nå:):) PS:Musikken i bakgrunnen på filmen er ment for Solan og ikke meg 😆

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *