Dag 1

I går var en lang dag:) Lazy falt nemlig i temperatur allerede tidlig fredag morgen og hun holdt seg på litt over 36 til fostervannet gikk kl. 13.00 i går. Da minuttene tikket hurtig avsted ble tankene mine veldig beskjeftiget med om hvor lang kjøretid vi har til veterinær og om det hele skulle ende i keisersnitt. Dette siden det ikke bør gå for lang tid mellom fostervann og første valp. Men plutselig bare gled Storm ut. En liten stund etter han kom Bris. Jeg angrer på at jeg ikke hadde installert film kamera i kassen. Jeg har aldri sett en valp som Bris da hun ble født. Hun formelig sprang inne i posen og var i full vigør.Med en gang posen var åpnet var det sporenstreks bort til puppen:) Etter Bris kom Mistral hurtig og greit. Kuling kom også greit ut. Vendavel virket litt slapp, så vi hjalp litt til med et nesesug. Jeg var ikke helt fornøyd med henne , så valgte å smøre bitte litt Virbac gel i ganen på henne.Da var alt vel og hun var i full gang med patte leting. Da Monsum kom var det noe «grønn væske» rundt. Mens vi sjekket litt over de som allerede var kommet, hørte både Tine og jeg en merkelig lyd. Først tenkte jeg at en valp lå litt under Lazy og Tine tenkte at Lazy lå og «fes»:) Men da Tine bøyde seg for å se litt under halen til Lazy kom hun med et utrop. Der tittet Khamsin frem. Dvs kun noe av hodet var ute og hun var «poseløs». Khamsin ga tydelig utrykk for sin misnøye og lurte vist sterkt på om ingen av oss var tenkt å få henne ut:) Etter noen rier til hos Lazy ploppet heldigvis resten av henne også ut:) Jeg har aldri opplevd tidligere at en valp har kommet «pratende» ut:) Utrolig flaks også at hodet kom først og ikke baken. 2 timer og 35 minutter etter førstemann kom Sirocco greit og enkelt. Nå har Lazy vært ute og fått strekt seg litt. Valpe kassa har fått nytt underlag og det virker greit i kassa. Jeg grubler over valpe lista og det er mildt sagt vanskelig når jeg har en følelse av at det er flotte hundefolk der,som jeg må skuffe.  Vi har avgjort at kennelen beholder avelsrett på 2 av tispene. De skal bo hos forvert.  Om noen lurer på navne valgene er det fordi jeg bruker å ha et tema, som navn på kullene.Denne gangene er det ulike vind typer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *