Om Cornelia

En valpe kjøper ba meg skrive om Cornelia. Oi, sa jeg, det blir vanskelig. Det blir jo bare skryt:) Men det gjør ingenting, sa hun. Ok, det eneste negative jeg kan komme på med Cornelia, er at hun spiser veldig fort:):) Hannene våre tygger maten, mens hun sluker den. Så har jeg tenkt, dette kan ikke stemme. Hun er da tross alt en hund, noen problemer må vi da ha vært gjennom:)

Men her er mine tanker om henne: Cornelia er selve begrepet på “ will to please» og har en evne til hele tiden å ha et øye på meg alltid klar for å adlyde det minste signal. Hun er en “myk” hund som stort sett gjør rett første gang, hun mister aldri fokuset og er en hund som, aldri har krevd at jeg har hevet stemmen. hun er veldig trygg både på seg selv, på oss og i alle de miljøer hun har vært i til nå på godt og vondt. I forhold til andre hunder er hun åpen, uredd og sosial. Å krype og legge seg på rygg er hennes hilsemåte. Dette må ikke misforstås, hun lar seg ikke tråkke på! Et eksempel på hvor «fører tro» hun, kom virkelig til utrykk da vi gikk en klasse 3 konkurranse i sommer: «Den startet bra med 4 hunder i felles dekket. Så etter at vi førere hadde stått en bra stund gjemt bak «teltet»,hørte vi et skikkelig lurveleven fra banen. Det viste seg at 3 av hundene var i skikkelig fight. Så jeg stod der og lurte på hva jeg egentlig skulle gjøre….Dere skjønner Cornelia, hun lå der jeg hadde lagt henne med hodet stolt løftet og kikket bort den veien jeg hadde forsvunnet:):)Så vinket dommeren meg inn og ga klar beskjed at den hunden hadde 10, publikum mente jo at hun skulle ha mye mere:):)» Dette sier jo litt om psyken hennes.

Det går for det meste i jobbing. Men når hun finner det for godt og har skjønt at det er ikke trening som gjelder, er hun veldig leken. Cornelia er smiskete., vi trodde lenge at hun var en veldig myk hund, i forhold til andre hunder. Helt til jeg begynte å se litt an tegninga. Da oppdaget jeg at hun egentlig er en født alfa tispe:) Hun har et vannvittig godt hunde språk og avverger bråk før de andre har skjønt at det var det de tenkte:) Jeg ser også når jeg seler de for spark eller ski at hun alltid er et skritt foran Loke. Hun innehar vel de absolutt gode retriever egenskapene. Hun kan vente i timesvis uten en lyd i skogen. Hun apporterer hva det skulle være med et veldig godt bitt, tygger aldri, på gjenstandene. Cornelia er lyn kjapp, hun har et tempo som de fleste blir stående og måpe etter. I tilegg har en utrolig spenst. Inne i hus er hun rolig, heldigvis har denne energibunten en flott av knapp:) Når Cornelia kommer bærende på noe hjemme eller er veldig glad, da «prater» hun. Hun lager en skikkelig kurrende godlyd, når hun skal vise hva hun har funnet. Hun kan også smile, spesielt hvis hun vil på fanget til noen:)

Så når jeg satt og skrev fikk jeg den gode ideen at jeg skulle spørre noen som kjente henne, hva de ville si om henne:)

Her er et svar: «Jeg opplever henne som en myk tispe,som lærer veldig fort, er oppmerksom.Hun har masse fart og arbeidslyst. Det eneste negative jeg kan komme på om Cornelia,er at hun har så å si skjult løpetid.Men det synes helt sikkert de fleste bare er greit:)»

Svar 2: «Hun er noe for seg selv.Fantastisk hund»

Svar 3:»

Min oppfatning av Cornelia.
«Hun er en snill og tilitsfull hund.
Hun har et våkent blikk og altid glad når hun ser meg. Elsker å få kos og ros.
Hun er også en meget flink hund i arb. Elsker utfordringer og tar ting fort og jobber fantastisk godt.
Er veldig lydig og vell oppdratt… Hun har en fantastisk eier/eiere og har et veldig godt hundeliv.
En drømmehund etter min mening»
Jeg tenkte lenge på om den nest siste setningen skulle være med. Men det var nå veldig koselig sagt da:)

4 comments

 • Oisann, alt du klare.

  Eg vett ikkje kor eg sko begynt eg eingong, og eg sko fått ner på papiret eingong. Men detta e søren meg ikkje domt, e iallefall lærerikt.

  • admin

   Ja,vet du Christine det er sant. Jeg måtte virkelig tenke meg om. Men sannheten er at Cornelia alltid har vært en super hund:)

 • Underbar beskrivning av Cornelia.

  Att hon "sluker" maten måste vara ett släktdrag från Pappa Kimmen 😉

  Leendet som hon bjuder på får alla som som kommer på besök här hemma.

  Blir så glad när du skriver att du anser att hon är en super hund 😀

  Hoppas nu på många härliga valpar efter Cornelia..

  • Agneta, tro meg hun er helt spesiell:) Du ser jo hva det eneste jeg kunne komme på av negative ting:) Jeg bruker å si at man må oppleve disse hundene, for å skjønne at de faktisk er slik. Bortsett fra kjønnet og farven er hun vist pappaen opp av dage, selv blikket har hun arvet:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *