Brukstrening med Solan

Under er noen film snutter Vegard tok når vi hadde en liten treningsøkt i går. Som dere ser, trener vi i all slags vær 🙂 Jeg tror man har lite igjen for å bare trene i finvær, blir nok ingen gode søks hunder ut av det 😉 For 1 uke siden hadde jeg ikke introdusert «hals», «tung apport», «feltsøk» og fremadsending. Momentet «hals» trodde jeg at kom til å bli et problem, siden Solan har svært høy terskel for lyd.Men med hjelp av Connie, lekte vi det inn. De fleste hunder, synes ikke noe om å sitte å halse opp i ansiktet på fører, så jeg vil først ha en solid «hals» før jeg forlanger at den skal skje i utgangstilling. Tung apporten har jeg ventet med, av flere grunner. Hovedsakelig ville jeg at Solan skulle bli fysisk sterkere, slik at han ikke risikerte skader. Jeg har vel også forventet trøbbel med den, siden metallen har vært litt «æsj» 🙂 Men Solan overrasker stadig, jeg la ut apporten og han sprang glad og lykkelig og tok opp 4 kilo på strak nakke 😛 Så nå trener jeg den 1-2 ganger pr økt,slik at han skal få bygge opp muskulaturen. Fremadsendingen er begynt å ligne noe…. jeg må bare få ned farten til Solan 😀 Han har litt vel høyt tempo 🙂 Når det gjelder feltsøket, måtte jeg si til Viggo at jeg lurer på om Solan  har tyvtrent  😀 Av en eller annen merkelig grunn, tok han det med en gang. Jeg hadde jo planlagt en vanlig innlæring med synlig utlegging av gjenstand og så videre. Men det har vist seg å være helt unødvendig. Så nå trener vi inn systematikk i feltet og motivasjon for økt selvtillit. Solan er svært grundig i søket,så der kan vi risikere og miste tid i konkurranser.  En dommer på en lp konkurranse sa akkurat det samme om neseprøven til Solan. Han vet med en gang hva som er rett, men så må han kontroll sjekke,slik at han ikke mister noe 🙂 Jeg tror at akkurat dette kommer på plass med økt modenhet og mengde trening,så jeg ser ingen grunn til å stresse. 😆 Det er 2 ting,som ikke kommer frem på filmene.Jeg bruker veldig mye lek,som belønning. Grunnen til at det ikke vises, er at jeg prøver å kutte filmene, mest mulig,slik at det ikke skal bli så tregt å laste. Det andre er at jeg stort sett dirigerer Solan med blikket 😉 Det er vel sjelden at jeg står og peiver med armene 😉 Jeg har valgt dette pga at jeg har armer,som slett ikke alltid er med på det jeg vil og samtidig søker Solan blikket mitt,hvis han vil ha støtte 🙂

6 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *