Blurb og foto

I dag har vi hatt koselig besøk av valpe kjøpere fra Tromsø. En av gutta, skal flytte den veien om noen uker. Litt moro, at heller ikke de, kunne skille ut noen «favoritt». Selv når vi tok de 3 gutta alene ut, oppførte de seg helt likt.

I helga kommer Lillian en tur til , hun skal ha ei av jentene.

Jeg har gjort meg noen tanker om hvor hver enkelt skal flytte. Men må nok gruble noen dager til.

Noe helt annet: Jeg har aldri halsband på mine hunder og er vel rimelig rigid på det punktet. Har hørt altfor mange skrekk historier om hvor galt det kan gå, spesielt når flere hunder er i lag. Jeg har selv opplevd en slik hendelse på trenings banen. En Labrador fant plutselig på at han skulle «ta» min hund. Jeg gjorde, som best jeg kunne med å skille dem. Men oppdaget fort at det var en umulig oppgave alene. Da halsbandet til Labradoren hadde kilt seg fast i min hund sitt. Heldigheten for meg var at en erfaren hundefører var i lag med meg på den treninga. Så han holdt i bakføttene på ene hannen, imens jeg fikk lirket de løs. En lite hyggelig oppgave med 1 hund, som flekket tenner til meg.

På valpene bruker jeg kun halsband med borrelås, som kan løse seg ut om de blir faste, trodde jeg…………………………..En morgen denne uka, hørte jeg et spetakkel uten like i valpe bingen. Jeg var inne å så. Men kunne ikke observere noe galt med en gang. Levenet fortsatte og det var grusomt å høre på, så jeg tittet inn en gang til. Fremdeles observerte jeg ikke noe spesielt. Men så plutselig slo det meg at Rist hadde sittet akkurat likens hver gang jeg tittet inn. Inn i valpe bingen og fikk løftet henne opp. Da oppdaget jeg noe, som kunne ha endt tragisk. Hun hadde klart å få en forlabb inn under halsbandet, i tillegg hadde hun klart det kunststykket og fått det inn i munnen, som en meget trang grime.  Gjett om jeg hadde panikk følelse der og da. Heldigvis endte det bra og hun var i fin form etterpå.

Ellers har Lazy vurdert å legge inn «bekymrings melding» til hunde barnevernet i dag…………….Dette etter at hun konkluderte med at Eir er en altfor streng mor til sine små. Det som skjedde var at Gurin satte i en litt for nærgående valp, når hun spiste. Valpen hylte, som valper kan. Eir ble rimelig forvirret og prøvde å finne ut , hva som foregikk. I mens Lazy tok over hele ansvaret og viste med et tydelig kropps språk at nå tar jeg over her. Så hun stod pent oppstilt og nektet Eir tilgang til valpen………………

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *