Bare oppgulp…..

PS:Bildene av Gurin har absolutt ingenting med teksten å gjøre.Det er heller ikke rettet til noen spesifik sak, jeg bare hørt utalelsen en gang for mye.Jeg har også vært borti at noen har valgt å avlive hunden istedet for å selge den rimeligere.

Jeg har som prinsipp og ikke å skrive noe særlig i bloggen, om personlige ting og tang. Men nå føler jeg faktisk for å bryte den barrieren. Jeg er nok et ganske «direkte menneske», kanskje for direkte for en del. Men er det noe jeg ikke liker, så er  det «syklubb fenomenet», dvs tisking og visking. Folk som bare jatter med og egentlig ikke står for noe. Hva er det da som denne gangen har provosert meg…, jeg blir litt maktesløs når jeg hører mange refererer til at du ikke kan måle en hunds verdi i penger. Nei, i mine øyne kan du ikke det. Et dyr er et levende individ og ikke en gjenstand du kan kjøpe og sette i reolen. Jeg bruker å si at jeg har den største ydmykhet i forhold til hundene mine. Tenk bare på at disse fantastiske dyrene velger å være i lag med meg og til og med vise glede over det! Hvis noen spør, de som kjenner meg, kan de antagelig bekrefte at når jeg går ut av en konkurranse, er det med tårer øynene. Jeg blir så inni hampen rørt over at hundene velger å jobbe i lag med meg. Som oppdretter har man store  utgifter med et kull.   Spesielt hvis man prøver å gjøre sitt beste. De skal ha alt av helse sjekker klart, de skal være mental testet, premiert osv. Så at oppdrettere tar en pris for hver valp er absolutt forståelig. Men hvis jeg stod i valget mellom et hjem jeg viste hunden ville får det supert hos og et hjem som kunne bla opp pengene med en gang. Men var mindre egnet, er det ingen tvil om hvem jeg hadde valgt. Så tullete er jeg, at jeg kunne finne på å gi bort en hund.Hvis  det tilsa, det jeg mente, var den beste løsningen for hunden.

Så hvorfor blir jeg maktesløs da? For hvor mange, av de som sier dette med verdien, mener det.     Jeg tror dessverre at mange, går for pengene. Ofte hører man at, valpen har kostet så mye, den er for verdifull osv. Et veldig brukt argument er vel den med at har du ikke råd til å betale full pris,så har du ikke råd å ha hund. Dette er noe jeg kaller forbasket bullshitt. Det er da stor forskjell på å kjøpe en forsekk i ny og ned og cashe ut x antall tusen lapper på en gang!!!!

 

 

 

11 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *