8 uker

Ike

Ike

Nå er gjenget passert 8 uker og er flyttet hjemmefra. Ike skal være hos oss en stund til Oddvars fot er grodd sammen. Jeg er ikke glad for at han har vært utsatt for uhell. Men jeg kjenner at det er litt godt at ikke alle dro samtidig. Ike har vært litt «stuss» nå de første dagene. Han virker liksom litt forundret. «Hei, hvor har alle gjemt seg?» 🙄   Tilbakemeldingene fra valpe kjøperene er gode. De er så gode, at jeg nesten har vanskelig for å fatte det. 😀 De gir tilbakemelding om trygge valper, som ikke har noe problem med å finne seg til rette. Første dagen i sitt nye hjem, har Milo gått til døren og gitt beskjed om at han må ut for å gjøre i fra seg. Ella, som flyttet til et hjem med flere ulike hunde raser, har ikke noe problem med å finne roen. Hun er også så heldig å ha en annen jakt Golden kompis i huset. Nemlig flotte Godis. Keegan tok sin nye tilværelse på strak labb og la seg like godt til å sove på flyplassen. Lilly synes livet med Christopher er helt topp og begynte med en gang å ominnrede soveplassen sin……. 😉 Mica har jeg vært så heldig å få sett film av. Jeg kan ikke akkurat si at hun så ut som om hun vantrivdes i leken. Hos familien Zanto var det den lille jenta i huset, som hadde det tyngst. Hun gråt for stakkars Gurin, som hadde mistet alle barna sine. Jeg har hørt rykter om at Eir bare tok det, som den største selvfølgelighet at Balder skulle godta henne, som sin kompis.

Ice er allerede i gang med «trening» og etter, som Connie sier, så går det fort i svingene. Sitat: «Jeg blir å få en fri ved fot der hunden har perfekt posisjon, i mens han antagelig går og ser på lykte stolpene». 😀 Hun er vist kommet til den konklusjonen at det er fort gjort å klikke feil, siden han er så kjapp.

Det føles godt og sitte igjen med en god følelse over alle valpe kjøperene og jeg er super glad for at dere bruker kullet, FBs side. Slik kan både jeg og Catarina følge dere. Og ikke minst dere kan følge hverandre. En annen fordel er at man kan hjelpe hverandre med problem stillinger, som vil dukke opp. Jeg skriver «vil», for jeg vil påstå at det alltids vil dukke opp noe.

Det er en viktig ting jeg vil be dere alle om. Disse valpene  suger til seg læring og det er klart at det er gøy å lære dem nye ting og tang. Men for all del, det er like fort å « kjøre» en slik hund opp i stress. Ikke glem å belønne passiviteten også. Dra for eksempel til den lokale hunde klubben og hold dere i utkanten med valpen. Vær rolig og ros valpen med lav stemme når den slapper av. Stryk den med rolige bevegelser. Slik styrkes også kontakten mellom dere.  La valpen lære at det er greit at det ikke skjer noe hele tiden. Ikke la barn herje vilt med valpen eller noen andre heller for den saks skyld. Valpen suger til seg alle inntrykk, som dere antagelig ikke en gang tenker over at den gjør. Har dere f.eks. tenkt på at den leser alt dere gjør når dere utfører deres morgen rituale? 😉

Milo og Wenche.Milo har fått på seg NRH halsbandet, er han ikke fin:)

Milo og Wenche.Milo har fått på seg NRH halsbandet, er han ikke fin:)

3 comments

 • Fantastiske valper! Kunne umulig vært mer fornøyd med Milo, og jeg bare gleder meg til fortsettelsen!
  Å ha valp i huset er utrolig koselig, og ganske slitsomt, men det er så absolutt verdt det! Jeg har vært så heldig å få et kjempeeksemplar av en hund, og nå skal jeg få lov å være med på å forme den til hvordan den blir når han blir voksen.
  Hadde forventet mye mer styr og mye hyper hund som bare gjør det han ikke skal – men han er rett og slett fantastisk! Han er utrolig flink med ungene, og de forguder ham.

  Igjen – Tusen takk Eva-Liz og Vegard for all jobben dere har lagt ned i valpekullet! Dette kan dere, og burde fortsette med =)

  • Eva-Liz

   Jeg er så glad for at det føles rett for deg og de andre valpe kjøperene. Krysser fingrene for dere alle videre.

 • Tine

  Må skrive under på at det e hærlige valpa 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *