5 uker

Jeg tar en del beviste valg, som oppdretter. Det er ikke sikkert at det har noen betydning. Men jeg tenker, som så at alle skal bli værende hos meg. Og hvordan vil jeg ha mitt hundehold.  Så tar jeg det derifra. Jeg tar for eksempel aldri valpen opp, om den står og lager masse lyd. Er litt morsomt dette, fordi det kan være lurveleven i valpe bingen. Men når jeg kommer dit er det nå muse stille. Jeg tar opp en og en, hvis de for eksempel skal ut en tur. Slik håper jeg å få inn at passivitet lønner seg.

Når jeg står opp om morgenen, er ikke det første jeg gjør å åpne valpebingen. Jeg slapper litt av og tar gjerne en dusj før jeg gir de noen form for oppmerksomhet.  Før det, har jeg også slipt ut de andre hundene og gitt de for.

Tenker at det kan gjøre hverdagen lettere for valpe kjøperne også.

Valpene er like i utvikling og tro meg de er aktive. 😛 Heldigvis er de glade i å være ute. Selv om de er høst valper, har de fått i hvert fall 2 turer ut for dagen. Jeg passer bare på at de ikke blir så trette at de legger seg. Da blir det vel rått og fuktig.

Av og til når jeg ser på dem, tenker jeg at Asina (Ipa) og Singo (Mac) er litt mildere enn de andre. Men i neste øyeblikk er det tvert motsatt 🙂 Begge minner meg om Solan, som valp. Han er født med en voksen hund sitt blikk.

Fanta alias Rani er meget lik, Ice til Connie fra forrige kull. Hun går på med alt hun har. Selv når Gurin setter i henne, må hun liksom prøve seg noen ganger til……….Men når jeg tenker på hvor fantastisk Ice er i dag, er jeg ikke bekymret. Hilde og Vidar sa jo når de var her, at de gjerne kunne ta den verste bølla.

Sprite (Bella) og Aqua er nok luringene i kullet. De ser så uskyldige ut. Men gjett om de «terroriserer» de andre.

Sprite er også den,som du ofte finner i lag med Lazy ute:)

Soda (Silja), 7Up (Prima) og Pepsi er aktive og meget utforskende. Alt må sjekkes ut ute. Hvis vi ikke passer på er de like fort opp trappa, som ned.Heldigvis har den bare 2 små trinn 😛

Når det gjelder den sosiale biten, er de alle,mega glade i kos. De kan være hypre. Men tar man dem opp og holder dem inntil seg, slapper de helt av.

Jeg har ikke telt alle underlag de har prøvd. Men jeg tror jeg kommer opp i relativt mange.  Til nå har jeg ikke lagt merke til at noen har vegret seg på noe vis.

Jeg har vekslet litt på maten, slik at de ikke skal bli sære i matveien eller tandre i magen.  Men hoved foret er vom & hundemat og Eukanuba. Favoritten til valpene er fiskeboller.

De har til nå klipt klørne flere ganger og fått 2 ormekurer.

Må dessverre innrømme at det ble litt rot i fotograferingen,så nærbildene av Fanta ble ikke noe særlige:(

Filmen under er fra en tur ut i dag.

One comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *