2 førstepremier i lp:)

Lp1 i Skjomen den 25 august. Arrangør NTBK

Gurins deby i lp ringen. 6 dager før fylte 10 måneder:) 😀

 

Visning av tenner -10 poeng

Fellesdekk-10 poeng

Lineføring-7.5 poeng

Dekk fra holdt-8.5 poeng

Innkalling fra sitt-10 poeng

Stå under marsj-9 poeng

Fritt hopp over hinder-10 poeng

Kontroll over hunden på avstand-8 poeng

Helhets inntrykk-10 poeng

Resultat: 1 premie med 183.5 poeng og opprykk til klasse 2 😀

Før konkurransen var jeg veldig i tenkeboksen, om vi skulle starte. Gurin har knapt trent på flere uker pga operasjonene. Så jeg følte vel ikke at vi hadde alt i boks. Men når veterinæren friskmeldte henne, tenkte jeg at vi starter og så bryter jeg med den minste antydning til at hun viste tegn på noen plager. Men i min logikk er det bedre at hun trener og at hun får ut noe energi med det, enn at hun bare «herjer» pga for mye energi:):) Nå er det slik at banen i Skjomen er en flott fotball bane. Det jeg ikke hadde tenkt på var at Gurin aldri har vært på en slik:) Når det da i tilegg var fuktig og vi fikk høre at flere hadde luftet hunden på denne banen dagen i forveien, stod vi foran en utfordring jeg ikke hadde kalkulert med…nemlig snusing:( Jeg kjørte temmelig bevist belønning før vi skulle inn med tanke på akkurat dette. I forhold til lineføringen, merket jeg at hun ville «snuse» litt. Når det gjelder lineføring er det noe jeg knapt trener med mine hunder, så det vises da også i karakterene:):) Jeg trener fri ved fot, samtidig har de ikke halsband på til daglig. Så Gurin klødde ikke på såret, men på halsbandet:):) Snille Connie foreslo at jeg kunne ta Gizmos retriever kobbel på før vi gikk inn, det hjalp da noe. I og med at mine hunder stort sett er trent på frivillig adferd og med lav stemmebruk, kan det være en utfordring med felles øvelser, hvis de andre førerne har mere kraftig stemmebruk. Akkurat dette skjedde i fellesdekket med Gurin. Men hun taklet det bra, bortsett fra at hun ikke lå så pent,som hun bruker. Noen av de andre hundene var litt urolige og dette kan jo også påvirke en ung hund. Nå har jeg hunder,som er meget oppmerksomme på mine signal, så når jeg så at hun var litt «bekymret», valgte jeg å se ned.Da la hun hodet ned i flat dekk igjen. På hoppet, som vi egentlig ikke har lært inn av opplagte grunner (alder/operasjon). Valgte jeg å hjelpe henne med å bøye hodet til siden. Dette for å la henne hoppe etter blikket mitt.  Jeg fikk skryt av dommeren fordi jeg var flink til å hjelpe hundene mine og ta hensyn til at hun er svært ung. Siden jeg merket at hun var litt ute av lage, byttet jeg også «start kommando» på alt etter lineføringen:=):):) Jeg slo over til «kom» istedenfor «fot». Kom er ofte mer lystbetont og det virket ihvertfall på Gurin:):):) Egentlig hadde jeg tenkt bare å delta for å kjenne på konkurranse kjemien mellom Gurin og meg. Jeg ville også finne ut om hun holdt seg i lag med meg, omn hun evn kunne finne på å springe inn i skriver teltet for å hente saker og ting osv. Jeg hadde ingen grunn til bekymring, hun var så oppmerksom på meg, at det var en sann fryd:) Vegard og jeg snakket om på hjemturen det med belønning kontra konkurranser.Mange førere er bekymret fordi de ikke kan belønne hundene i ringen. Dette er ikke helt rett. Når jeg trener små prater jeg med hunden og bruker lav stemme på å bekrefte at de er flinke. Nå vi da konkurrerer bruker jeg akkurat det samme på transport etappene.  Jeg bruker smilet bevist for å gi de annerkjennelse . Nå skal jeg være litt på «kanten», men jeg tror at vi av og til «menneskeliggjør» hundene for mye. Vi har på en måte bestemt at hundene trenger godbit/leke for at de skal fungere,slik vi ønsker. Men hvis du må gi bestevennen din en «hundrings» for å være i lag med deg, er dere da kompiser, for at dere trives i hverandres selskap?????????

Eliten med Solan:

 

Felles sitt med skjult fører- 10 poeng

Fellesdekk med skjult fører- 9 poeng

Fri ved foten- 8.5 poeng

Stå,sitt og dekk under marsj- 7 poeng

Innkalling fra dekk med stå og dekk- 9 poeng

Fremadsending med dirigering,stå,dekk og på plass- 9 poeng

Apportering med dirigering- 6 poeng

Apportering av metallgjenstand over hinder- 9 poeng

Neseprøve- 9 poeng

Kontroll over hunden på avstand- 8 poeng

Resultat: 1 premie med 270.5 poeng 😀

Det som gjennomsyret konkurransen med Solan, var at han var vel «høy i hodet»:):)Selv dommeren kommenterte det. Dessverre er det slik, at har du en hund, som er rask og veldig glad i å jobbe, så kan det fort bli noen små trekk. Det som var gøy var at dommeren sa at det var faktisk mere prestasjon og måtte om kommandere en hund i apport dirigeringa, enn en perfekt . I det siste har vi jo trent en del rette linjer for jakten sin skyld. Og som sagt Solan var virkelig «happy». Så han hadde en flott kjegleutsending.Men når jeg sa venstre apport,slo han til midt apporten:( Jeg valgte å stoppe han og gi en ny kommando. På Zèn mistet vi midt momentet:( Solan smalt ned i dekk istedenfor sitt. Synd for dette er egentlig en 10èr for oss.Men pyttsann,slikt skjer:):):) I fri ved foten «ødela» jeg et poeng:(: Jeg var litt for kjapp med blikket/hodet  i en vending, så Solan smokket ut til venstre i en vending. For de som ikke vet hvor fort poenger kan ryke i eliten, kan jeg gi et eksempel. Når vi skulle ha «ruta», så sprang Solan i rett linje til kjegla. Jeg snudde hodet i retning mot ruta og ga han kommandoen. Når Solan så sprinter til ruta, har han tydeligvis ikke sett den. Han buer litt i spranget og har hodet høyt,for å lokalisere ruten. Den buen i spranget, ble trukket med ett poeng.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *