Kennelen

Vårt mål er å få fram den «gamle» typen  Golden. Dvs en hund som er vakker å se på og samtidig er en god bruks hund. For oss er helse og mentalitet viktigere enn at hunden skal oppnå cert på utstilling. Selvfølgelig bør hundene være innenfor rasestandarden. Men til daglig teller dette svært lite. I forhold til eksteriør, ønsker vi også at våre hunder skal ha god pigmentering.
I utgangspunktet syntes både jeg og Vegard at Golden var en «kjedelig» rase og absolutt ingenting for oss. Helt til vi en dag dumpet over «bruks varianten». Dermed var vi solgt og kunne i dag ikke tenkt oss en annen rase. Dette er en hund som kan brukes til alt, bortsett fra vakthold. En Golden er sjelden noen vokter.
Våre hunder er aktive hunder som deltar på det meste. De blir også trent i lydighet og bruks. Vi stiller de også ut, men det er hovedsakelig for å få en bekreftelse i forhold til standarden. Denne typen Golden krever aktivitet. Men det betyr ikke at du må gå en mil om dagen:) Hjernetrim er en flott stimulans. Hvis de ikke får aktivisert seg, kan de nok fort begynne å arbeide på egen hånd og det er ikke sikkert du vil like resultatet,noe særlig Som eks, kan nevnes hage arbeid på egen hånd…………

He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.

(Ukjent)