Mood

På Frostisen brukshund forening står det et sitat av Oscar Wilde, nemlig dette:

Når vi er lykkelige, er vi alltid gode. Men når vi er gode, er vi ikke alltid lykkelige.

Dette er kloke ord. For tiden går disse ordene rett hjem, hos meg. Ikke for at jeg er så god akkurat. Men i forhold til hunde trening, vet jeg at jeg må pirke litt hist og her, for å ha mulighet til å snuse på 10erne i elite. Jeg vet at jeg må senke verdien på fri ved fot og Zèn.  Nå skal det sies at vi ligger på 9-10 i poeng på Zèn og 8.5-9 poeng på fri ved fot i elite. Men Solan har en tendens til å følge meg på Zèn (altså etter at jeg er kommet tilbake fra kjegle gangen), før jeg har sagt noe. Og fri ved foten, ja han er jo lykkelig da og vil så gjerne vise det. Samtidig elsker han publikum……Så jo mer tilbakemelding fra publikum, jo mer logrer Solan. Og Solan logrer fra nakken og til hale spissen…… 😆  Det var som en dommer kommenterte, han er en av få hunder, som kan risikere og ploge motsatt vei av andre hunder. 😉  Solan digger disse momentene spesielt godt, han digger jo egentlig det meste.Men akkurat disse har utrolig høy verdi av en eller annen grunn,,,,,,,,,, 🙄 Så i en kort periode nå, så har jeg pirket litt på akkurat disse momentene. Joa, selvfølgelig funker det litt, helt til Solan fant ut at da måtte han bare jobbe enda hardere for å vise hvor «flink» han er 😕 Så da måtte jeg bli enda mere «alvorlig» og plutselig,så var det ikke noe gøy å trene lenger 😳 En av de tingene jeg virkelig setter pris på hos mine hunder, er jo den helt spesielle personligheten disse hunden har, uten å fornærme noen, hvis jeg ville hatt en «strøken, ryddig Malle, så hadde jeg jo valgt det 🙂 En dag jeg gikk ut for å pirke trene, så slo tanken meg, shit au, dette vil jeg ikke. Tuslet meg inn og hentet dummier og trente jakt istedenfor. Tror både jeg og hundene likte det mye bedre 🙂 Jeg begynner å se at en del fløyte signaler begynner å feste seg. Det som virkelig var en aha opplevelse var Gurin sitt nærsøk. Jeg tenkte jo å bruke en neve godbiter en bra stund fremover. Men gjett hvem som ikke brydde seg et dugg om godbitene, Nei, her skulle det søkes opp dummyer eller annet små godt, slik som vilt 😀 Jeg måtte fint omredigere planen min og legge ut små felt gjenstander istedenfor godbitene, jeg hadde planlagt å fløyte for 🙂

Film snuttene under har lite med teksten å gjøre. Litt fra helga, når Connie,Hanne og jeg trente. Som dere ser er Solan elendig til å spille død, se på halen 😀

11 comments

 • Hahaha, æ flire mæ ihjæl av Solan 😀

 • margaretak

  Helt rätt: Kulfaktorn måste vara med i träningen; annars kan man lika väl byta hobby 🙂

 • Anne-Britt Andreassen

  Yvonne flire, ja, – jeg får tårer i øynene nesten bestandig når jeg leser bloggen din. Aner ikke hvorfor?

  • Uff, det var ikke bra. Hvis du ikke er slik som jeg. Jeg blir ofte ydmyk over samspillet med hundene. Håper det er derfor du blir tåre våt.

   • Anne-Britt Andreassen

    Ja, nettopp, Eva-Liz, synes det er så fantastisk å se på både deg og hundene! Det er da jeg lurer på om Shakir synes det er gøy der vi strever med øvelsene i klasse 1. Han ser ikke alltid «happy» ut!

 • Anders

  Hei Eva Liz! Leste innlegget ditt og greide ikke å dy meg …. Jeg har selv hatt, engelsksetter, flat-coat retriever (av den gamle typen), riesenschnauzer, schafre og maller. I tillegg mener jeg å ha ikke helt ubetydelig innsikt i diverse andre retrivere og spaniels. Jeg mener følgelig å ha et ganske solid grunnlag for å hevde at de hunder hvor «personligheten» gir størst utfordringer i treningen nettopp er hos mallene, alt er ekstremt både det positive og negative. Jeg har ikke blant andre raser sett mer sosiale, «rampete» og særegne hunder enn mallene. Normalt bruker ikke jeg å si noe om graden av utfordring ved å ha forskjellige raser, men å antyde at mallene er «strøkene» arbeidsmaskiner uten personlighet …. Ja det er en galaktisk skivebom:-)))))

  • Uff,Anders, det var ikke slikt ment:) Jeg synes at de er mer «elegante» å se feks på lydighets arenaen enn feks mine hunder:) Så det var et kompliment egentlig til mallen:):):)

   • Anders

    De som kjenner meg vet at jeg liker en god rasediskusjon basert på mentalitet – uten så mye følerier. Jeg føler også jeg kan/bør uttale meg fordi jeg tidligere – når jeg bare var Schafermann – var så ekstremt negativ til mange sider av mallene, også deres sosiale program. Det jeg kan si er; de som vil ha en hund uten fakter, påtrengende sosial atferd og uten irrasjonell atferd sfa stress (hopping, kontaktbiting, pesing, piping, omorientert atferd m.m.) – hold dere unna malle!!!:-). Jeg er livredd for at malle skal bli den nye motehunden, alt for mange synes å tro at det er hunder «som går av seg selv». Det er det ikke! De kan være helt råe hunder, men det er ingen enkelt hund og det er forholdmessig stor varisjon på den mentale siden. Det var mitt lille men langtekkelige poeng!:-)

    • Jeg synes at det er bra at du engasjerer deg for rasen. Jeg kan jo bare snu meg rundt og se hva,som er skjedd med retrievere og andre raser med,etter at de ble «populære». En retriever er også «mye hund» . Men da snakker jeg om slik de skal være og ikke de, som de fleste ser for seg:):):) Tror vi er like med det og virkelig brenne for bruks egenskaper på hundene våre:):)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *